EUR: 344,50 Ft
CHF: 322,11 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Belföld

Nick Vujicic: Ne a testet nézd!

Óriási ovációval köszöntötték Budapesten Nick Vujicic kéz és láb nélkül született motivációs tréner előadását.  Nick kamaszévei végén, hosszas depresszió után fordított a sorsán, Istennek ajánlotta életét, azóta a lába helyére nőtt pici csonkkal ír, telefonál, és népszerű prédikátor lett. Megnősült, gyönyörű feleségével, Kanaéval négy gyermeket nevelnek és a világot járják, hogy meggyőzzék az embereket a hit erejéről.

Nick október 25-én, péntek délelőtt a Papp László Sportarénában tartott előadást tinédzsereknek, akiket magyarul köszöntött és akiknek azt mutatta meg, hogy az iskolai szekálás nem menő, a külső kevésbé fontos mint a belső, és hogy mindig van remény. Amikor megszületett, az orvosok azt mondták a szüleinek, hogy soha nem fog járni, nem megy majd iskolába, és nem lesz normális élete.


Nick Vujicic fotó: Cser Dániel

– Járok, elvégeztem az egyetemet, és csodálatos családom van: az orvosok néha tévednek, mert nem számolnak a hit csodatevő erejével. Az életben akár fönt vagy akár lent, a remény mindig adott – kezdte mondandóját Vujicic.

– Voltak olyanok, akik nem barátkoztak velem a külsőm miatt – ezek az emberek lemaradtak egy jó barátság lehetőségéről. Sose nézzétek a testet! Ha egy iskolába járnék veletek, és minden nap megvernék valakit, akkor ne barátkozzatok velem, akkor sem, ha a testem miatt gyengébb vagyok. Mert az, hogy mit teszel, sokkal fontosabb, mint ahogy kinézel – intézte szavait a prédikátor a 12 ezer gyerekhez, akiket megkérdezett arról, hogy melyiküknek voltak már sötét gondolataik, ki gondolt már öngyilkosságra? Nick megtiltotta a kameráknak, hogy a gyermekeket filmezzék közben: csak ő láthatta, ami az arénában történik, a gyerekek egy része csukott szemmel, keze föltartásával vallotta be, hogy el akarta dobni az életét.


„Nyolcévesen meg akartam magam fojtani”

–  Láttam, hogy körülbelül minden tizenötödik gyerek az iskolai szekálás miatt gondolt már erre. Értelek titeket: nyolcévesen bele akartam magam fojtani a fürdőkádba, mert értéktelennek éreztem magam. Ne vegyetek részt a szekálásban, mert nem menő! Legyetek azok, akik nemet mondanak a bántalmazásra – zárta mondandóját a világhírű prédikátor, akit óriási ovációval búcsúztattak a magyar tinik.

Humora is van

Soltész Miklós államtitkár kísérte Nick Vujicicet az erdélyi és magyar körútján. Budapestre tartván, Nick belebújt egy bőröndbe, és átvilágíttatta magát a reptéri csomagellenőrzésen azért, hogy megnézze, van-e keze és lába.

– Potyogott a könnyünk a nevetéstől. Lehet azt mondani, hogy semmi sem sikerül. De őt nézve érezni fogjátok, hogy minden élet érték, a lényeg, hogy az ember lelke tiszta – nevettette meg az államtitkár a gyerekeket az előadás köszöntőjében.

 

Gyönyörű családja van fotó: Facebook

Nick találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel is fotó: Facebook

Kapcsolódó Cikkek