2019. október 19., szombat
Nándor

Belföld

Nyomoz a rendőrség Karácsonyék mutyija miatt

Gazdasági vesztegetés miatt nyomoz a rendőrség Karácsony Gergely kispesti jelöltjeinek egyik mutyija kapcsán. Napok óta tartja izgalomban a közvéleményt az a hangfelvétel, amelyen Gajda Péter kispesti MSZP-s polgármester bizalmasa drogozás közben mesél a kerület mutyijairól.

Újabb megdöbbentő részleteket közölt a Magyar Nemzet Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt kispesti embereinek mutyijairól. Mint ismert, a bomba az után robbant, hogy a Hír TV nyilvánosságra hozott egy videót, amelyben Lackner Csaba MSZP-s önkormányzati képviselő drogozás közben mesél a közpénzek lenyúlásáról.


A lap felidézte, hogy az egyik MSZP-s képviselő, Somogyi Lászlóné férjének, Somogyi Lászlónak a cége számos kerületi közbeszerzést nyert meg pályázóként vagy alvállalkozóként. Bár Somogyinét rendszeresen támadják az összefonódás miatt, Gajda Péter MSZP-s polgármester több alkalommal is megvédte őt.

Magyar Nemzetet időközben egy vállalkozó kereste meg, aki a rendőrségen ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, amelyben megnevezi a „kólázgató” Lacknert és Somogyit is. K. G. arról számolt be a hatóságoknak, hogy az Almavirág tér 2015 végi felújítása 19 millió forintjukba került a kispesti adófizetőknek, ám a valós munkák csak kevesebb mint 14 millió forintba kerültek. A férfi alvállalkozóként vett részt a projektben, az elvégzett munkákról Lackner Csabával, Somogyi Lászlóval és Somogyi Lászlónéval egyeztetett. Végül 1,7 milliós elszámolási vita keletkezett K. G. és Somogyi között, előbbi ezért tett feljelentést.


– A BRFK gazdasági vesztegetés elfogadása bűntett miatt 2019. szeptember 24-én nyomozást rendelt el, amely jelenleg is folyamatban van – tájékoztatta a hatóság a Magyar Nemzetet.

A feljelentő szerint a kispesti tendereken rendszeres volt a fentiekhez hasonló túlárazás.

Menekülnek, bujkálnak a mutyibajnokok

Csak menekülésre és szánalmas magyarázkodásra futja az ügyben érintetteknek. Gajda Péter MSZP-s polgármester például azzal védekezik, hogy nem ismeri fel a képeken barátját és bizalmasát, a felvételeken drogot porciózgató Lackner Csabát. Maga Lackner pedig előbb azt írta a Facebookra, hogy manipulált a felvétel, majd törölte a posztját, azóta bujkál. A minap például a Hír TV riporterei elől menekült, a kérdésekre nem válaszolt. Szintén hallgat Karácsony, aki legalább elismerte, hogy „a két képen nagyon nagy a hasonlóság”, amikor megmutatták neki a Lacknerről készült felvételt és a róla készült hivatalos kampányfotót.

„El kellett volna ásni”

A kispesti mutyiválogatott tagjai (a vállalkozó Somogyi László és képviselő felesége, Somogyiné, a „pénzéhes” Kránitz László, a „kólás” Lackner Csaba és Gajda Péter polgármester) évente együtt járnak síelni. Lackner „kólázgatás” közben arról is mesélt, hogy hogy Kránitz Krisztiánnak, a kispesti vagyonkezelő igazgatójának barátnője leköpte Somogyi Lászlót, és azt mondta neki, hogy „te is csak azért élsz még, azért van pénzed, mert a Krinyó (Kránitz) neked pénzt ad”. Erre a sztorira egy korábbi XX. kerületi MSZP-s politikus úgy reagált: felháborító, hogy a nő megfenyegette a „képviselőtársakat”, és ezek után „el kellett volna ásni Ausztriában”. Úgy tűnik, a maffiabaloldal kedveli ezt a módszert, hiszen Karácsony őszödi beszédében bevallja: ő sem mehet vissza zuglói polgármesternek, mert „elásnák”, továbbá elmondja, hogy megfenyegette az MSZP-s Tóth Csaba.

 

Vallomás „kólázás” közben

/Fotó: Hirtv

„Aki nem tud a kerületi politikában százmilliót keresni évente, az hülye” – mondja Lackner Csaba kispesti MSZP-s képviselő a Hír TV birtokába jutott felvételen, miközben gyanús, drognak látszó fehér port (feltehetően kokaint) porciózgat. Lackner a saját, Gajda Péter MSZP-s polgármester és Kránitz Krisztián, a kispesti vagyonkezelő igazgatója mutyijairól mesél. Lackner szerint az egyik után Gajda Péter polgármesternek három, míg Kránitznak 12 milliót kellett visszaadnia. Kránitz Krisztián Gajda szerint pénzéhes, ezért is hívják Kispesten „Mister Negyven Százaléknak”, ugyanis egy beruházásból ennyi pénzt kellett neki visszaadni.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Maurice Ravel, Frédéric Chopin és Kovács Zoltán egy-egy művével emlékeznek Kocsis Zoltán zongoraművészre, karmesterre és zeneszerzőre halála évfordulóján a Nemzeti Filharmonikusok november 6-án a budapesti Müpában.

 • Indul a 12. Nemzeti Vágta!

  Indul a 12. Nemzeti Vágta!

  A Nemzeti Lovas Díszegység bemutatójával, koszorúzási ünnepséggel, majd a versenysorozat ünnepélyes megnyitójával, a 72 versenyző település lovasának fogadalomtételével és az előfutamokkal kezdődik ma délben a 12.

 • Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek; felmérések szerint a 2 és 18 év közötti fiatalok több cukrot fogyasztanak a WHO által javasolt, a teljes kalóriabevitel tíz százalékánál – közölte Antal Emese dietetikus szombaton az M1 aktuális csatornán.

 • Erre figyeljen a hétvégén

  Erre figyeljen a hétvégén

  Rendezvények miatt több helyen is forgalomkorlátozások lesznek a fővárosban a hétvégén. Szombaton és Vasárnap rendezik meg a 12. Nemzeti vágtát, amire már pénteken elkezdődik a készülődés, Budán pedig futóverseny miatt bonyolódik a közlekedés.