2019. november 14., csütörtök
Aliz

Belföld

Nyusziugrás

Ismét magyar a világ legjobb fotósai között: átadták a CEWE Photo Award díjat, amelynek természet kategóriájában Daróczi Csaba lett a legjobb, Nyusziugrás című képével.

A világ legkülönbözőbb részeiről származó fotók az élet szépségeire hívják fel a figyelmet – szeptember végén, a bécsi Természettudományi Múzeumban hirdették ki a világ legnagyobb fotópályázatának nyerteseit. A fődíjat és az azzal járó CEWE Photo Award díjat egy német fotós, Ina Schieferdecker vehette át. A természet kategória legjobbja honfitársunk, Daróczi Csaba lett.
A magyar fotóművész Nyusziugrás című felvétele az ultrarövid expozíciós időnek köszönhetően egy olyan mozdulatot rögzít, amely általában nem látható az emberi szem számára. A képet a téma elrendezése, háromszög-kompozíciója, valamint a tűéles vízcseppek erőteljes kontrasztja a fekete háttér előtt teszi tökéletessé. Daróczi Csaba a 2018-as, hazai rendezésű CEWE Fotókönyv pályázaton is előkelő helyen végzett, így külön öröm, hogy alkotásában egy nemzetközi zsűri is meglátta a rendkívüli tehetséget. A pályázat legjobb 48 fotójából rendezett kiállítás október 21. és november 3. között tekinthető meg Budapesten, az Arena Mall 1. emeletén.


Kapcsolódó Cikkek

 • Folytatódik a családvédelmi akcióterv

  Folytatódik a családvédelmi akcióterv

  A család az egyik legfontosabb egészségvédő faktor, a családokba történő befektetés az egészségügyi prevenciót is erősíti – jelentette ki Novák Katalin, család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár a TEDxDunapart konferencián.

 • Adjunk nevet a kiskutyáknak!

  Adjunk nevet a kiskutyáknak!

  Kilenc német juhászkutya született három hete Dunakeszin, a kis négylábúak szeme már kinyílt, most próbálkoznak elindulni. Most éppen a nevükre várnak, a rendőrség Instagram-oldalán bárki javasolhat nevet a kis négylábúaknak, a lényeg, hogy „i”-vel kezdődjön – írja a rendőrség a honlapján.

 • 69 kiló heroint foglaltak le Budapesten

  69 kiló heroint foglaltak le Budapesten

  A magyar bűnüldözés történetének egyik legnagyobb mennyiségű – 69,1 kilogramm súlyú – heroinszállítmányát foglalták le a rendőrök Budapesten.

 • Januártól életbe lép a nagyszülői gyed

  Januártól életbe lép a nagyszülői gyed

  Megteremti a kormány a munkavállalók védelmét a januártól életbe lépő nagyszülői gyedet igénybe vevők számára a munka törvénykönyvének módosításával – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.