EUR: 334,03 Ft
CHF: 307,15 Ft
2019. november 14., csütörtök
Aliz

Belföld

Orbán Viktor: Magyarország legerősebb pártja a Fidesz-KDNP

Tarlós István és Orbán Viktor mondott beszédet a Fidesz eredményváró rendezvényén az önkormányzati választás végén a Bálna Budapest kulturális központban.

Elsőként a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje mondott köszönetet a szavazóknak.


Megköszönöm azoknak, akik ma rám szavaztak – kezdte beszédét Tarlós István. Megköszönöm az egész közösségnek. Megköszönöm Budapestnek ezt a 9 és ezt a 23 évet. Az eredményen el kell gondolkodni, de nem érdemes sokat beszélni róla. Budapest ma így döntött. Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere, én gratulálok neki. 70 éves korban előfordul ilyen az emberrel. Én most egy kis nyugalmat kérek – tette hozzá Tarlós István.

Fotó: Origo

Ezután Orbán Viktor köszöntött mindenkit Fidesz eredményváró rendezvényén.


A miniszterelnök azzal kezdte a beszédét, hogy megköszönte Tarlós Istvánnak az eddigi munkáját. A miniszterelnök kijelentette, Budapest vesztett egy főpolgármester, ő viszont nyert egy kiváló tanácsadót.

A listás szavazatokat tekintve a Fidesz-KDNP szövetség 50 százalék felett végzett – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök. A miniszterelnök megköszönte a vidéki Magyarország bizalmát.

Szeretnék gratulálni mindenkinek, aki nyert, elsőként a Fidesz és a KDNP színeiben nyertes polgármestereknek – mondta Orbán Viktor.

Ez egy nehéz választási kampány volt, nagy és nyílt politikai csata, olyan, amilyennek egy pártok közti versenyre épülő demokráciában lennie kell – értékelt Orbán Viktor. Gratulálok Tarlós Istvánnak. Kirángatta a várost a csődhelyzetből, neki köszönhető, hogy ma ilyen szép fővárosunk van, büszkék lehetünk rá.

A listás szavazatokat tekintve 50 százalék feletti eredményt ért el a Fidesz és a KDNP szövetsége – mondta a miniszterelnök.

Ma a fővárosiak úgy döntöttek, valami más következik. Az ország és Budapest érdekében készen állunk az együttműködésre – folytatta Orbán Viktor.

A miniszterelnök köszönetet mondott a vidéki Magyarországnak. A megyei közgyűlések közül 19-ből 19-et nyert a Fidesz, a megyei jogú városokban 23-ból 13-at.

Nem egyszerűen köszönöm, hanem meghatódottan köszönöm a bizalmat, amit a vidéki Magyarországtól kaptunk –mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök megemlékezett arról is, hogy az 5 ezer lakosnál nagyobb településeknek több, mint a felében a fideszes polgármesterjelölt nyert.

Beszéde végén a miniszterelnök újból köszönetet mondott az aktivistáknak, akik segítségével a Fidesz továbbra is 50 százaléknál erősebb az országban.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek