EUR: 331,46 Ft
CHF: 301,22 Ft
2019. október 15., kedd
Teréz

Életmód

Őszi kedv

Vénasszonyok nyara. Hány költő sóhajtott boldogan, amikor a zimankós hónapok előtt még egy utolsót cirógatta arcát az őszi napsugár? Sok. Miként sok jámbor ember is utoljára kiélvezi a nap melegét, erőt merítve belőle, mosollyal az arcán nézve szembe a komor felhőkkel.

Magam – most már elévült, tehát bevallható – jó pár szeptemberi napot töltöttem az újszegedi ligetben a tanórák látogatása helyett, élvezve a sárguló levelek okozta hangulatváltozást az akkor még meglévő, a huligánok által nem szétvert padokon írogatva jegyzetfüzetembe versszerű valamiket, lesve a gesztenyefák duzzadó terméseit, várva, hogy végleg elmúljon a kánikula, de még ne érjen ide a borongós-esős-szeles ősz.


Ez az október – egyik – csodája. Kedvet csinál, hangulatot teremt. Kisfiam augusztus elmúltával már a Jézuskáért kiált, még nem érti, értékeli az ősz adományait.

A szőlőt. A sárguló leveleket. A gesztenyéket. A pulóvert. A sálat. A mélyzöld-barna őszi színkonstellációt. Elég benézni a ruhásszekrénybe, és máris őszi hangulatom támad.

Hol van még a Jézuska? Miért kell sürgetni? Szeretni kell a jelent, és szeretni kell annak hangulatait.

Az ősz magával ragad. Változik a ruhatár, változik az étrend, változnak a mindennapos szokások. Fröccs helyett tea.

Barna cipő. Félmagas vagy magas szárú. Lennadrág helyett vászon vagy farmer.

Már elképzelni is jó. Megélni még inkább. Szeressük az őszi kedvet.

Jó, hogy van. Amíg ősz van, amely ötvözi a nyarat és a telet, addig sok baj nem lehet…

Kapcsolódó Cikkek

  • Irány a Vértes és a Gerecse!

    Irány a Vértes és a Gerecse!

    Már nyolc kötettel büszkélkedhet a KidsOasis meseútikönyv-sorozata. Az Utazik a család könyveiben nyolc magyarországi tájegységről, régióról olvashatnak a gyerekek saját nyelvükön, közérthetően, viccesen, kedvesen.

  • Miért fontos a fogszabályozás?

    Miért fontos a fogszabályozás?

    A fogszabályozás célja nem kizárólag a fogak, a fogsor esztétikusabbá tétele, hanem a harapási rendellenességek megszüntetése is, ami a fogak és az állkapocs rendezetlen helyzete miatt is kialakulhat.