EUR: 331,50 Ft
CHF: 301,22 Ft
2019. október 15., kedd
Teréz

Belföld

Pánik Németországban! Elszökött a támadó, több halott – Videó!

Lövöldözés volt szerdán a németországi Halle városában, a helyi rendőrség első adatai szerint ketten meghaltak.

Újabb lövöldözés történt Halle-tól 15 km-re északkeletre Landsberg-ben, erősítette meg a német rendőrség a dpa hírügynökségnek. További részleteket a szóvivő nem közölt – írja az Origo.


A Bild újabb lövöldözésről ír egy szemtanúra hivatkozva Halle-ban. Állítólag egy döneres előtt lövéseket adtak le. Lezárta a vasútállomást Halle-ban a Deutsche Bahn.

Közben megjelent az interneten egy videó, az mdr.de hírportálon, amelyen állításuk szerint az egyik támadó látható:

Arra kérik a rendőrök az embereket, hogy csak akkor használjuk a segélyhívót, ha nagyon fontos.

A Szász-Anhalt tartományi város rendőrsége közölte, hogy a feltételezett elkövető a lövöldözés után egy járművel elmenekült.

A rendőrség azt kérte, hogy mindenki maradjon az otthonában vagy menjen biztonságos helyre.

A Bild című lap a hírportálján azt írta, hogy egy zsinagógánál nyitottak tüzet, és kézigránátot hajítottak egy zsidó temetőre. A lövöldöző elmenekült, a rendőrség üldözőbe vette, és a várostól néhány kilométerre, Wiedersdorf településnél tűzpárbaj tört ki közöttük.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Elfogták az autóst leszúró afgán férfit

  Elfogták az autóst leszúró afgán férfit

  Egy 33 éves afgán férfi késsel megsebesített egy gondozót hétfőn délután Ausztriában, a Wullowitz településen lévő menekültszálláson, majd agyonszúrt egy autóst, akinek járművét elvéve szökésnek eredt – közölte Felső-Ausztria rendőrsége.

 • Orbán Viktor: Magyarország legerősebb pártja a Fidesz

  Orbán Viktor: Magyarország legerősebb pártja a Fidesz

  A mai önkormányzati választáson bebizonyosodott, hogy továbbra is a Fidesz-KDNP a legerősebb pártszövetség Magyarországon – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap esti a kormánypárt eredményváróján.

 • Kormánypárti sikerek Budapesten

  Kormánypárti sikerek Budapesten

  A nyolcadik önkormányzati választáson a 23 fővárosi kerület közül tizennégyben ellenzéki, hétben kormánypárti  kettőben pedig a kormánypártok által támogatott független polgármesterjelölt nyert.