2019. október 16., szerda
Gál

Egyéb XV.kerület

Pintér Gábor: Készen állok a kerület vezetésére

Eljött a változás, a változtatás ideje. Vasárnap az önkormányzati választásokon a kerület jövőjéről döntenek a lakosok. Dr. Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje lapunknak elmondta: teljes programmal készen áll a kerület vezetésére.

Tarlós István főpolgármester is támogatásáról biztosította Pintér Gábort

Mit mondana a lakosoknak akkor, ha megkérdeznék öntől, miért fontos az önkormányzati választás?
A demokrácia alapintézménye, hogy minden választó véleményt nyilvánítson az elmúlt időszakról, és a szavazás során megjelölje, kire bízza a kerület vezetését. Senkinek sem mindegy, hogy az elkövetkező időszakban, milyen irányba fordul a kerület sorsa, egy prosperáló, nyugodt, békés időszak köszönt ránk vagy folytatódik a békétlenség. Az itt élők érdekét figyelembe véve szerveztük meg a kerületi konzultációt is, a visszaérkezett válaszokat felhasználva állítottuk össze programunkat.
Milyen eredménnyel járt a konzultáció?
A számos, hozzánk eljuttatott kitöltött kérdőív alapján elmondható, hogy a lakosság nagy többsége az önkormányzat és a rendőrség közös, kiemelt akcióit szeretné intenzívebbé tenni. Szükséges lenne felszámolni a kábítószerrel kapcsolatos problémákat, a hajléktalansággal összefüggő közterületi problémákat, az illegális szemétlerakást, a közterületi alkoholfogyasztást, valamint a közterületi éjszakai hangoskodást. A választások után azonnal hozzákezdünk a helyzet rendezéséhez, hiszen nagyobb odafigyeléssel hatékonyan felszámolhatók a nemkívánatos jelenségek.
Milyen lehetőségek előtt áll a kerület?
Mindannyiunk jövőjét meghatározó döntés előtt állunk. Arról kell határoznunk hamarosan, hogy egy fejlődő, az elmúlt évek lemaradását behozni képes, és végre értékes kerületté válunk, vagy tovább nő majd a hátrányunk, miközben a főváros más részei valódi, modern és megbecsült városrészekké lesznek. A következő esztendők során több fontos terület kap kiemelt figyelmet és fejlesztést a kormányzattól, az ezekhez szükséges döntések megszülettek már. Biztosan tudhatjuk, hogy a közösségi közlekedés bővítésére, modernizálására valamint az egészségügy fejlesztésére a lehető legtöbb forrást és intézkedést kínálja majd a kormány. Mindezekből a főváros is bőségesen részesül majd, Orbán Viktor kormányfő és Tarlós István főpolgármester megállapodása számos más témakörrel kiegészítve, de a fenti nagy területekre különös hangsúlyt fektetve 1000 milliárd forintot biztosít majd a történelmi léptékű fejlesztésekhez.
A választás előtt mit üzenne a XV. kerületieknek a Rákospalotán, Pestújhelyen és Újpalotán élőknek?
A környező kerületekhez viszonyítva jelentős lemaradásban van a XV. kerület minden tekintetben. Úgy vélem, ha állandó szabadságharcot vívunk a fővárossal és a kormánnyal, a kerület nem fog fejlődni. Nem a harccal kell foglalkozni, hanem a konkrét ügyeket kell hatékonyan felkarolni. Minden XV. kerületben élő lakosnak üzenem, számíthatnak rám, készen állok a kerület vezetésére, egy szakmailag felkészült, a közéletben aktívan részt vevő, az itt élőkért valóban tenni akaró csapattal várjuk az önkormányzati választások napját, október 13-án kérem szavazzanak rám és a csapatomra, a változásra!


Konkrét fejlesztéseket is terveznek az elkövetkezendő években

Dr. Pintér Gábor lapunknak arról is beszélt, megválasztása után fejlesztés terén mire számíthat a kerület.

 1. Fontosnak tartom, hogy az M3-as észak–déli metrónak legyen megállója Rákospalota-Újpest vasútállomásnál, illetve az M4-es metrót hosszabbítsák meg a Keleti pályaudvartól a Pólus Centerig.
 2. Fővárosi szintű fejlesztés lenne a kötött pályás szerelvények alacsony padlós villamosra cserélése, valamint az M3-as zajvédő fal megépítése is.
 3. Szeretnénk megújítani a kerületi egészségügyi ellátást, azaz, több és modernebb szakrendelőt és egészségügyi intézményt létesítenénk.
 4. Az egészségmegőrzés miatt szükséges a kerületi uszoda megépítése is. Gulyás Gergely miniszter úr maximálisan támogatta tárgyalásunkon az uszoda megvalósítását, ami azért fontos, mert egy ilyen beruházást csak állami segítséggel lehet megépíteni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.