2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Külföld

Rendőrök adatait tárolta otthonában a Párizsban késelő muszlim férfi

Mickaël Harpon múlt hét csütörtökön négy kollégáját késelte halálra a párizsi rendőr-főkapitányságon. A támadó lakásán tartott házkutatás során a rendőrök több pendrive-ot is találtak, amelyeken lefejezéseket bemutató iszlamista videók, és a kapitányság dolgozóinak adatai és elérhetőségei voltak. Egyelőre nem tudni, hogy azok kiszivárogtak-e – számol be a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A pendrive-ok tartalma újabb bizonyíték arra a feltevésre, miszerint Mickaël Harpon radikalizálódott. A nyomozók most azt vizsgálják, hogy miért tárolta a hírszerzésnél dolgozó Harpon a többi rendőr adatait és hogy kiadta-e azokat bárkinek – tudatja a portál.


Az ügyben megszólalt Yves Lefebre, az Unité SGP szakszervezet főtitkára, aki szerint “elképesztő és ugyanakkor bosszantó, hogy ez a személy képes volt átcsúszni az ellenőrzésen”. Noam Anouar, a VIGI rendőrszakszervezet képviselője egyenesen Pandora szelencéjének nevezte a pendrive-ot, amelynek adatait a támadó valószínűleg kiadta egy terrorista szervezetnek.

Az már csak hab a tortán, hogy a fényes nappal négy rendőrt hidegvérrel lemészároló Harponnak 2020-ig érvényes nemzetbiztonsági státusza volt, vagyis speciális védelem alatt állt. A központi hírszerzés mintegy ezer dolgozója attól tart, hogy a terroristák célpontjává válnak, ezért Yves Lefebre azonnali védelmi intézkedéseket követel – írja a V4NA.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek