EUR: 354,27 Ft
CHF: 333,44 Ft
2020. július 09., csütörtök
Lukrécia

Külföld

Robbanószert és kokaint talált az olasz rendőrség egy maffia rejtekhelyen

Robbanóanyagot, kokaint és lőfegyvereket talált az olasz rendőrség egy olyan rejtekhelyen, amelyet valószínűleg a helyi maffia használt Calabriában – tudatta a hatóság szerdán.

A rendőrségi közlemény szerint a 2,5 kiló robbanószert, egy kiló kokaint és a fegyvereket keresőkutya találta meg Reggio Calabriában, az ország déli részén, ahol a ‘Ndrangheta nevű szervezett bűnözői csoport uralja az alvilágot. A robbanóanyag mellett detonátort és gyutacsot is találtak egy garázsban, ruhakupacok alá rejtve. A hatóság azt gyanítja, hogy a maffia házi készítésű pokolgép készítésére akarta használni a lefoglalt eszközöket.

Emellett két gépfegyver, hat vadászpuska, négy pisztoly és 500 lőszer is előkerült a rejtekhelyről. A fegyverek a rendőrség szerint a helyi szervezett bűnözés egyik egységéhez tartoztak. A garázs bérlőjét őrizetbe vették.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghaladta a 12 milliót a fertőzöttek száma

    Meghaladta a 12 milliót a fertőzöttek száma

    A világon 12 012 720 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 548 914, a gyógyultaké pedig 6 562 679 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtöki adatai szerint.

  • Orbán Viktor: Ne a nyugatiak mondják meg, hogyan éljünk

    Orbán Viktor: Ne a nyugatiak mondják meg, hogyan éljünk

    Mi Közép-Európából arra kérhetjük a Nyugatot: ne mondja meg, hogyan kellene élnünk az életünket – mondta szerdán Orbán Viktor miniszterelnök az Európa cenzúrázatlanul című webkonferencián, amelyen Aleksandar Vucic szerb elnök és Janez Jansa szlovén miniszterelnök is felszólalt.