EUR: 334,02 Ft
CHF: 307,31 Ft
2019. november 14., csütörtök
Aliz

Sport

Rossi: Wales ellen más játék kell

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a vendég azeri csapatot a Groupama Arénában rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, így csoportjában feljött a második helyre, és életben tartotta kijutási reményeit.

A mérkőzés egyetlen találatát Korhut Mihály szerezte. A lefújást követően a védő elmondta, hogy hatásos volt a sok gyúrás.


– Szeretem az ilyen kipattanó labdákat, szerencsére jól el is találtam. Több helyzetünk volt az első félidőben, kontrolláltuk a mérkőzést. A végén engedtünk ki, amit nem szabad megengednünk magunknak még Azerbajdzsán ellen sem. Megtette a hatását a sok konditerem, tényleg szép gól volt, meg kell hagyni. Edzéseken is gyakoroljuk a lövéseket, meglett a gyümölcse – nyilatkozta Korhut az M4 Sportnak.

– Uraltuk a meccset 70-75 percen keresztül. Noha a végére elfáradtunk, vezethettünk volna akár 3-4 góllal is, de csak egyet szereztünk. A végén nagy szerencsénk volt, de ne felejtsük el, hogy korábban a szlovákok és a horvátok ellen a mi kárunkra tévedtek. Wales ellen másképp kell futballoznunk, s biztosak lehetnek benne, így is lesz. Nem lesz könnyű feladatunk. Wales jobban áll a világranglistán, játékosainak becsült értéke háromszázmillió euró, míg a mieinké hetvenötmillió – mondta Marco Rossi szövetségi kapitány a mérkőzés után.


– A kötelezőt hoztuk, egyelőre ennyi történt, nem kell nagy csinnadrattát csinálni ebből a sztoriból. Nagyon fontos, hogy egy olyan mérkőzés után, ahol összedőlt minden három nappal ezelőtt, azt most kicsit kezdjük stabilizálni. Ezt terveztük, hogy behúzzuk ezt a mai mérkőzést, aztán novemberben játszunk egy ki-ki meccset. Életben vagyunk az Eb-re való kijutásra – mondta a Nemzeti Sportnak a válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs.

 

Szabályos gólt vettek el az azeriektől

A mérkőzés hosszabbításában sok szurkoló a szívéhez kapott, ugyanis egy azeri szögletet követően a magyar kapuban állt meg a labda. A játékvezető azonban érvénytelenítette a gólt, kezezésre hivatkozva. A visszajátszásból azonban kiderült, hogy Bahlul Mustafazade a hasával sodorta a kapuba a labdát. Azeri sajtóhírek szerint Dennis Higler bíró bocsánatot kért a vendégektől hibájáért.

 

Győzni kell Cardiffban

Azzal, hogy a válogatott itthon tudta tartani a három pontot Azerbajdzsán ellen két ponttal megelőzte Szlovákiát a tabellán, amely azonban egy meccsel kevesebbet játszott. Ha a szlovákok novemberben nem nyernek a világbajnoki ezüstérmes Horvátország vendégeként, akkor a magyarok úgy léphetnek pályára a zárókörben Wales otthonában, hogy a győzelemmel kijutnak a részben budapesti rendezésű Eb-re.

Kapcsolódó Cikkek