EUR: 334,70 Ft
CHF: 306,00 Ft
2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Belföld

Sokat ártott a Borkai-faktor, alig néhány száz fős különbségek

Több tucat helyen, alig néhány száz fős különbséggel tudott nyerni az ellenzék. Kíméletlenül szoros küzdelemhez vezetett a győri polgármestert övező botrány, mondjuk így a Borkai-faktor – írja a Ripost.

A portál összeszedte azokat a városokat, ahol csak pár vokssal tudott nyerni az ellenzék:


A legdurvább példa: Jászberényben csupán 14 szavazaton múlott volna a kormánypárti siker.

Szigetszentmiklóson Nagy János, közös ellenzéki jelölt 778 szavazatot vert rá a fideszes Szabó Józsefre. Baján 666 szavazat döntött az ellenzéki Nyirati Klára javára. Gödön 645 szavazattal győzött Balogh Csaba, az ellenzék közös jelöltje.


Tatabányán Szücsné Posztovics Ilona csupán 591 szavazattal előzte meg a fideszes Schmidt Csabát. Schmidt 2006-ban győzött még a Komárom-Esztergom megyei székhelyen.

Gémesi György csupán 549 szavazattal tudta ismét megszerezni Gödöllőt.

Egerben Mirkóczki Ádám csupán 793 szavazattal előzte meg a 2006 óta a várost vezető fideszes Habis Lászlót.

Cegléden Csáky András, volt MDF-es országgyűlési képviselő 544 szavazattal tudott csak nyerni a Pest megyei városban. Csáky 2014-ben is indult, de akkor csak 24 százalékot kapott.

Gyöngyösön Hiesz György 479 szavazattal előzte meg Klausmann Viktort. 457 szavazattal győzött.

Törökszentmiklóson Markót Imre 412 szavazattal előzte meg Budai Ferencet, a Fidesz jelöltjét.

Nemény András, ellenzéki jelölt csupán 399 szavazattal tudott diadalmaskodni Szombathelyen Balázsy Péterrel szemben. A Vas megyei székhelyen 2014-ben is nagyon szoros volt a küzdelem, de akkor Puskás Tivadar, a Fidesz jelöltje győzött.

457 szavazattal győzött Budapesten Kis László a III. kerületben Bús Balázs ellen. Bús Balázs is 2006 óta vezette Óbudát.

Pikó András, a Klub Rádió volt műsorvezetője csupán 269 szavazattal előzte meg Józsefvárosban Sára Botondot. Az I. kerületben 121 szavazattal V. Naszályi Márta győzött Nagy Gábor Tamással szemben. Nagy Gábor 1998 óta állt a Várnegyed élén.

Jászberényben, ahogy írtuk az ellenzéki Budai Lóránt 14 szavazattal győzte le Szabó Tamást, a Fidesz jelöltjét. Itt volt a legszorosabb verseny az ellenzéki és a kormánypárti jelölt között.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek