EUR: 332,15 Ft
CHF: 301,43 Ft
2019. október 16., szerda
Gál

Belföld

Sorra követte el a baklövéseket a hazudozó, teszetosza Karácsony 

Karácsony Gergely az elmúlt öt évben nemcsak a kerületét nem tudta normálisan vezetni, nemcsak ott rángatták a szocialisták dróton, hanem a főpolgármester-választás során is lépten-nyomon nevetséges hibákat követett el, ami bizonyítja, hogy a zuglói polgármester gyenge, tájékozatlan ember, aki politikusnak teljesen alkalmatlan – írja az Origo

Egyedüliként veszteséges parkolást hozott össze Karácsony Budapesten 

 Karácsony zuglói ténykedésének hatására megvalósították a fizetős parkolást Zuglóban. Aztán 2019 februárjában kiderült, a zuglói önkormányzatnak egészen egyedi és elképesztő módon még a Karácsony polgármestersége alatt bevezetett parkolási rendszere is hihetetlenül veszteséges –közli a portál. 


Az Origo beszámolója szerint sokáig úgy nézett ki, meg sem valósul a projekt, azonban a sikertelen próbálkozásokat követően 2017 szeptembertől nagy nehezen elindították. Azonban a számok nem hazudnak, az új XIV. kerületi parkolási rendszer a legdrágább lett egész Budapesten. Várnai László, a CivilZugló Egyesület helyi képviselője hozta nyilvánosságra, hogy ez 2017-ben (ami egyébként nem is teljes év volt) 489 789 820, egy évvel később pedig 249 439 981 forint veszteséget termelt a városházának. 

Vagyis az alkalmatlan Karácsony még egy parkolási rendszert – aminek egyetlen lényegi eleme a pénz beszedése a meglévő parkolóhelyekért – sem tud veszteség nélkül üzemeltetni. Az alkalmatlan polgármester 2018 novemberében ígért százórányi ingyenes parkolást a XIV. kerületi autótulajdonosoknak, majd a parkolási botrány kirobbanását követően, 2019 májusában azt, hogy a zuglóiak számára ingyenes lesz a parkolás idén júniustól. Persze, ebből sem lett semmi, kiderült, hogy Karácsony ebben is hazudott. 


A Pillangó parknál is csak visszaéléseket és sikertelenséget tudnak elkönyvelni 

 Ha van olyan beruházás a parkolás mellett Zuglóban, ami Karácsony Gergely polgármester alkalmatlanságának jelképévé vált, az a Pillangó park felújításának projektje volt. A beruházás már a közbeszerzési eljárás során bűzlött, hiszen az alkalmassági feltételeket úgy írták ki, hogy lehetőleg csak a végül nyertes konzorcium, a Parkfenntartó-DeerGarden konzorcium jöjjön ki győztesen az eljárásból – tudatja az Origo. 

A cél az lehetett a Pillangó parknál is, hogy mindenképp a baráti cég legyen a befutó, hiszen így lehet folytatni a mutyigyanús ügyleteket, amiben – ahogy az Karácsony őszödi beszédéből kiderült – a helyi szocialisták, Tóth Csaba vezetésével, nagy rutinnal rendelkeznek. Karácsony előbb erőtlenül tiltakozott a versenyszűkítő feltétel ellen, aztán gyáván engedett a helyi szocialisták nyomásának, és maradt a haveri konzorcium győzelmét célzó kritérium. Vagyis az alkalmatlan Karácsony itt is szemet hunyt a visszaélés felett. 

Csődközeli helyzet volt Zuglóban, de megmentette Tarlós pénze, amit igyekezett saját sikerként beállítani 

 Karácsony Gergely azzal hencegett el pénteken, hogy Zugló számláján 3 milliárd forint van. A gond ezzel a kijelentéssel csak annyi, hogy Tarlós István csütörtökön jelentette be, hogy szerdán utalták el az iparűzési adóból járó 3,8 milliárd forintot a kerületnek. Vajon hová tűntette el Karácsony két nap alatt azt a 800 millió forintot, ami hiányzik az utaláshoz képest? 

Fogalma sincs, Budapesten mi hol van – és egyáltalán mi történik? 

 Emlékezetes, hogy a Pesti Srácoknak adott interjúban Karácsony Gergely Csepelt Észak-Pestre helyezte.  Karácsony: “Én konkrétan az észak-pesti fejlesztésekről beszélek. Az egész csepeli fejlesztés a Galvani-híddal, és a …PS: “Akkor Dél-Pest, nem Észak-Pest, ugye? Észak-Pestet mondott!” Karácsony: “ööö… Csepelről beszélek. Igen. Igen. Tehát a csepeli fejlesztések ott… ott.”  

Még saját kerületében is eltévedt.  

Döbbenetes, de azt sem tudta, hogy az elviekben általa irányított Zugló emblematikus tere, az Örs vezér tere saját önkormányzata tulajdonában van. Így aztán nyilvánvaló, akkor sem hajtana végre a kerületben semmi fejlesztést, ha Zuglót nem lopták volna szét Karácsony mögül a szocialisták, és lenne rá pénz. A Városliget is Zugló része, kiderült azonban, hogy Karácsony azt sem tudja, hogy a Nemzeti Múzeum nem ott van, hanem a Múzeum körúton. Ezeknél is kínosabb volt azonban az, amikor a Hajógyári-szigetet lezáró cirill betűs sorompó ellen tiltakozott, mert nem vette észre, hogy az csak egy film díszlete, és a szigetet senki nem zárta le. 

teszetosza, csetlő-botló Karácsony kampányának nem is lehet talán más jelképe, mint a sajtótájékoztató, amikor beállt az őt és bohócjelölttársait kifigurázó plakát elé, észre sem véve, hogy miközben beszél éppen életre kelti a plakáton virító nevetséges bohócot – zárja beszámolóját a választás talán legalkalmatlanabb jelöltjéről az Origo. 

 További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Dagad a kispesti mutyibotrány

    Dagad a kispesti mutyibotrány

    Ismeretlen tettes ellen gazdasági vesztegetés bűntette miatt nyomozást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Hír TV-hez jutott hangfelvételek alaján, amelyeken Lackner Csaba kispeti szocialista képviselő arról beszél, hogy aki az önkormányzati politikában nem keres meg évente 100 millió forintot, az szerinte hülye, közben pedig egy fehér poros zacskót tart a kezében.

  • Borkai Zsolt kilépett a Fideszből

    Borkai Zsolt kilépett a Fideszből

    Kilép a Fideszből Borkai Zsolt, Győr vasárnap újraválasztott polgármestere. A kínos botrányba keveredett politikus sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy függetlenként irányítja a következő öt évben a megyeszékhelyet.