EUR: 344,70 Ft
CHF: 319,33 Ft
2020. augusztus 03., hétfő
Hermina

Külföld

Százezrek tüntettek Rómában a bevándorláspárti, új olasz kormány ellen 

Ahogy a magyarországi békemenetre, úgy a Matteo Salvini által meghirdetett Olasz büszkeség napjára is az ország minden szegletéből tízezrek érkeztek az olasz fővárosba, hogy a Giuseppe Conte vezette baloldali olasz kormány, illetve annak migránsbarát intézkedései ellen tüntessenek – számol be a Magyar Nemzet

A Liga vezetője már jóval a rendezvény hivatalos kezdete előtt a helyszínre érkezett, csak úgy mint támogatóinak többsége, akik olasz zászlókat a magasba emelve üdvözölték a politikust. A demonstráción részt vesz Silvio Berlusconi, a Hajrá Olaszország vezetője és Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek elnöke is – írja a lap. 


A tömegben az olasz és a Liga hivatalos zászlója mellett katalán lobogókat is a magasba tartanak, de a magyar trikolór is felbukkan „Szabadságot Magyarországnak, szabadságot Európának!” felirattal. 

A főváros szinte teljesen lebénult a hatalmas tömegtől, a metróállomások aluljáróiból még most is hömpölyög fel a tömeg. A demonstráció helyszíne egyébként már önmagában szimbolikus: a felirat szerint ugyanis a Lateráni Szent János-bazilika a „a város és a világ templomainak anyja és feje”, Róma, és a világ legjelentősebb katolikus egyházi épülete, a pápai trón székhelye – tudatja a Magyar Nemzet. 


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek