EUR: 364,47 Ft
CHF: 344,73 Ft
2020. április 06., hétfő
Vilmos, Bíborka

Belföld

Szemét és kátyúk: Ez ma Siófok?

Ápolatlan járdák, tankcsapdák az utakon, szemét szanaszét. Ezek a fő okai, amiért egyre inkább csökken Siófok vonzereje. A város vezetése a jelek szerint képtelen megszervezni a közterületek megfelelő takarítását, így nem hogy a turistákat zavarja, már a lakók is fel vannak háborodva az áldatlan állapototok miatt – írja a Ripost.

Sokan meglepődtek, amikor a Ripost korábban az írta, Siófok egyre inkább lemarad a déli parton, és például a szomszédos Zamárdi simán elhúz a város mellett fejlettségben, turisztikai vonzerőben.


Csak a Siófokiak nem lepődtek meg, akiktől választ is kaptunk arra a kérdésre, hogy mitől lehet ilyen rossz a helyzet a hajdan sikeres Balaton-parti városban.

A jelenlegi városvezetésnek nem sikerült megfelelő támogatásokat szerezni a város fejlesztésére, de az csak az egyik ok. A fő ok a sok szemét és az ápolatlan közutak.


/Fotó: Ripost

A Facebook tele van Siófok különböző útjain, közterületein készült, szemetet, kátyúkat, elhanyagolt, gazos, romos részleteket bemutató fotóval.

/Fotó: Ripost

Egy aktív, Siófokért tenni akaró városlakó, Wolf Csaba például arra panaszkodott, hogy egy olyan üdülővárosnak, mint Siófok sok bevétele van az ehhez kapcsolódó idegenforgalmi adókból és szerinte ezt vissza is kellene forgatni a város minőségének javításába.

/Fotó: Ripost

Siófokon főleg közmunkásokra építik a közterületek karbantartását, profi cégek csak kisebb területeket üzemeltetnek, de ott mindig pontosan látszik, meddig tart a feladatkörük, hiszen egy méterrel odébb máris ott a szemét és a gaz.

/Fotó: Ripost

Zamárdiban az egész településre kiterjedő szerződést kötöttek, így minden területnek van felelőse, ami meg is látszik a helység állapotán. Képeink Siófokon készültek, panaszos siófokiak osztották meg a Facebookon.

/Fotó: Ripost

 

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek