EUR: 332,13 Ft
CHF: 301,82 Ft
2019. október 16., szerda
Gál

Budapest XVI.kerület

Szeretjük a Naplás tavat

A kerületi önkormányzat immár hatodik alkalommal szervezi meg a „Szeretjük a Naplás-tavat” természetvédelmi programot a kerületi óvodák nagycsoportosai számára.

A gyerekeknek a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat munkatársai tartanak majd előadást a tó élővilágáról

Az óvodás csoportok busszal érkeznek a Naplás-tóhoz.  Idén is a Rákosmenti Mezei  Őrszolgálat munkatársai  tartanak majd előadást a tó élővilágáról, a tóban élő állatokról és a növényzetről. Ezt követően kézműves foglalkozás várja őket, ahol újrahasznosított alapanyagokból készítenek különféle alkotásokat, amiket haza is vihetnek a gyerekek. A foglalkozások végeztével minden csoport rajzolható, festhető A3 méretű puzzle-t, illetve uzsonnás dobozt kap. A program idén is rajzpályázattal zárul, a „Naplás-tó élővilága” címmel a megkapott puzzle-ra a nagycsoportosok csoportonként készítik el rajzaikat. Az elkészült művekből az Erzsébetligeti Színházban kiállítást szerveznek, melyek értékelését öttagú bizottság végzi majd.


A közkedvelt tó

A Naplás-tó Budapest legnagyobb kiterjedésű állóvize a XVI. kerületben, Cinkota mellett

A Naplás-tó – hivatalos nevén Szilas-pataki árvízvédelmi tározó – Budapest legnagyobb kiterjedésű állóvize a XVI. kerületben, Cinkota mellett. A tó és közvetlen környezete 1997 óta természetvédelmi terület. A Naplás-tó a közeli Cinkotai parkerdővel és a Merzse-mocsárral együtt számos vízimadár fontos pihenőhelye a tavaszi és őszi madárvonulási időszakban. A tó népszerű szabadidős úti cél a környékbeliek számára. Nyaranta kedvelt kiránduló- és horgászhely, de fürödni tilos benne. Télen a befagyott felületen tartózkodni életveszélyes, ezért telente a Rákosmenti Mezőőr Szolgálat munkatársai mindenkit figyelmeztetnek, aki a jégre lép.

Kapcsolódó Cikkek

  • A pestújhelyi bomba áldozataira emlékeztek

    A pestújhelyi bomba áldozataira emlékeztek

    Ma már alig élnek azok közül, akik megélték a „pestújhelyi bomba” felrobbanását. Az angol és a szovjet repülők 1944 júniusában, majd szeptemberében folyamatosan bombázták Budapestet, és a vasút miatt Pestújhelyet sem kímélték.

  • Kulturális Fesztivál a Gül Baba Türbéjében

    Kulturális Fesztivál a Gül Baba Türbéjében

    Kultúrák és korok találkoznak a Gül Baba Kulturális Fesztiválon, mely az első olyan 3 napos rendezvény lesz a felújított komplexum életében, ahol bemutatják a török népet és a két nép kultúrájában felfedezhető összefonódásokat.