2020. április 01., szerda
Hugó

Budapest XVI.kerület

Szeretjük a Naplás tavat

A kerületi önkormányzat immár hatodik alkalommal szervezi meg a „Szeretjük a Naplás-tavat” természetvédelmi programot a kerületi óvodák nagycsoportosai számára.

A gyerekeknek a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat munkatársai tartanak majd előadást a tó élővilágáról

Az óvodás csoportok busszal érkeznek a Naplás-tóhoz.  Idén is a Rákosmenti Mezei  Őrszolgálat munkatársai  tartanak majd előadást a tó élővilágáról, a tóban élő állatokról és a növényzetről. Ezt követően kézműves foglalkozás várja őket, ahol újrahasznosított alapanyagokból készítenek különféle alkotásokat, amiket haza is vihetnek a gyerekek. A foglalkozások végeztével minden csoport rajzolható, festhető A3 méretű puzzle-t, illetve uzsonnás dobozt kap. A program idén is rajzpályázattal zárul, a „Naplás-tó élővilága” címmel a megkapott puzzle-ra a nagycsoportosok csoportonként készítik el rajzaikat. Az elkészült művekből az Erzsébetligeti Színházban kiállítást szerveznek, melyek értékelését öttagú bizottság végzi majd.


A közkedvelt tó

A Naplás-tó Budapest legnagyobb kiterjedésű állóvize a XVI. kerületben, Cinkota mellett

A Naplás-tó – hivatalos nevén Szilas-pataki árvízvédelmi tározó – Budapest legnagyobb kiterjedésű állóvize a XVI. kerületben, Cinkota mellett. A tó és közvetlen környezete 1997 óta természetvédelmi terület. A Naplás-tó a közeli Cinkotai parkerdővel és a Merzse-mocsárral együtt számos vízimadár fontos pihenőhelye a tavaszi és őszi madárvonulási időszakban. A tó népszerű szabadidős úti cél a környékbeliek számára. Nyaranta kedvelt kiránduló- és horgászhely, de fürödni tilos benne. Télen a befagyott felületen tartózkodni életveszélyes, ezért telente a Rákosmenti Mezőőr Szolgálat munkatársai mindenkit figyelmeztetnek, aki a jégre lép.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.