2020. január 26., vasárnap
Paula, Vanda

Egyéb I.kerület III.kerület

Szőlőről beszéltek, szőlőset kóstoltak

A Budai Vigadóban tartott Képmás-esten ezúttal nem csak a fülnek vagy a szemnek szólóan beszéltek a szőlőről. A vendégek Magyarország történelmének szőlős fogásaival testközelből is megismerkedhettek. Novotny Antal, a Katlan Tóni Kft. tulajdonosa alkoholmentes, 100 százalékos szőlőlé mustfröccsel és ötféle kóstolófalattal, köztük puliszkával, töltikével kínálta a vendégeket. Saly Noémi irodalom- és Budapest-történész, kávéházirodalom-szakértő, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum nyugalmazott munkatársa pedig ízesebbnél ízesebb történetekkel illusztrálta a szőlőhöz kapcsolódó szokásokat. Spájz című szakácskönyvéből ugyancsak számos kulisszatitokra is fény derült a hazai gasztronómiának ennek a területéről.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.