EUR: 332,15 Ft
CHF: 301,43 Ft
2019. október 16., szerda
Gál

Belföld

Tállai: Magyarország ma az EU legnagyobb adócsökkentője

Az adókat csökkenteni kell, és mindenkit rá kell szorítani arra, hogy a közterheket befizesse – mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium (PM) parlamenti államtitkára, aki a Magyar Nemzetnek adott szombati interjúban arról is beszélt, hogy jelenleg Magyarország az Európai Unió legnagyobb adócsökkentője.

A politikus a lapnak felidézte, hogy az elmúlt években több adócsökkentési programot is indított a kormány: a magyar társasági adó ma a legalacsonyabb az egész unióban, a magánszemélyek 15 százalékos személyi jövedelemadót fizetnek, és három éve kezdetét vette a munkáltatók adójának mérséklése is.


Szerinte míg Magyarországon a GDP-arányos adóterhelés 2017-ben 38,4 százalékra csökkent, addig az unióban 40,2 százalékra nőtt. “Az első helyünk minden bizonnyal azóta is megvan, tavaly ugyanis 290 milliárd forintos adócsökkentés lépett életbe, idén újabb kétszázmilliárddal mérséklődtek a közterhek, és jövőre is jók a kilátások, hiszen csak a gazdaságvédelmi akcióterv intézkedései 450-500 milliárd forintot hagynak a családoknál, a gazdaságban” – idézte a lap a politikust, aki szerint a kormány intézkedéseit a nemzetközi szakma is értékelte.

Az államtitkár az interjúban kitért az ellenzékre is, szerinte a jelenlegi helyzetben érthetetlen, hogy miért beszélnek egyesek az önkormányzati kampányban adóemelésről, új adók bevezetéséről, miközben megszorítás bevezetését most semmi nem indokolja.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Dagad a kispesti mutyibotrány

    Dagad a kispesti mutyibotrány

    Ismeretlen tettes ellen gazdasági vesztegetés bűntette miatt nyomozást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Hír TV-hez jutott hangfelvételek alaján, amelyeken Lackner Csaba kispeti szocialista képviselő arról beszél, hogy aki az önkormányzati politikában nem keres meg évente 100 millió forintot, az szerinte hülye, közben pedig egy fehér poros zacskót tart a kezében.

  • Borkai Zsolt kilépett a Fideszből

    Borkai Zsolt kilépett a Fideszből

    Kilép a Fideszből Borkai Zsolt, Győr vasárnap újraválasztott polgármestere. A kínos botrányba keveredett politikus sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy függetlenként irányítja a következő öt évben a megyeszékhelyet.