EUR: 332,15 Ft
CHF: 301,43 Ft
2019. október 16., szerda
Gál

Belföld

Tarlós pénzével dicsekszik Karácsony, abból is már hiányzik több száz millió

Karácsony Gergely pénteken azzal dicsekedett, hogy 3 milliárd forint van Zugló számláján. A teljesen alkalmatlan polgármester állításával csak az az apró probléma van, hogy Tarlós István bejelentése szerint szerdán utalták el az iparűzési adóból járó 3,8 milliárd forintot a kerületnek. Az ellenzék folyamatosan botrányokba keveredő főpolgármester-jelöltjének tehát ebből a kapott pénzből is sikeresen eltüntetett 800 milliót két nap alatt.

Karácsony Gergely pénteken diadalittasan jelentette be, hogy nem áll csőd szélén Zugló. Bemutatta a péntek reggeli folyóegyenlegét a kerületnek is, amin 3 milliárd forint volt látható – számol be az egészen abszurd történetről az Origo.


Az elmondottakkal csak egy probléma van: Tarlós István csütörtökön az Inforádióban elmondta, hogy szerdán utalta át a főváros az iparűzési adót Zuglónak, 3,8 milliárd forintot. A teljesen alkalmatlan főpolgármester-jelölt tehát egyrészt ismételten nem mondott igazat, mert ha ez az átutalás nem történik meg, akkor nem lenne 3 milliárd a kerület egyenlegén. Másrészt pedig két nap alatt még ebből is sikerült 800 millió forintot elvernie – írja az Origo.

Mint arról korábban a Lokál is beszámolt, drámai helyzetbe kerültek Zugló pénzügyei Karácsony Gergely polgármestersége alatt, a kerület gyakorlatilag csődközelbe került, milliárdos hiány, teljes káosz.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Dagad a kispesti mutyibotrány

    Dagad a kispesti mutyibotrány

    Ismeretlen tettes ellen gazdasági vesztegetés bűntette miatt nyomozást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Hír TV-hez jutott hangfelvételek alaján, amelyeken Lackner Csaba kispeti szocialista képviselő arról beszél, hogy aki az önkormányzati politikában nem keres meg évente 100 millió forintot, az szerinte hülye, közben pedig egy fehér poros zacskót tart a kezében.

  • Borkai Zsolt kilépett a Fideszből

    Borkai Zsolt kilépett a Fideszből

    Kilép a Fideszből Borkai Zsolt, Győr vasárnap újraválasztott polgármestere. A kínos botrányba keveredett politikus sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy függetlenként irányítja a következő öt évben a megyeszékhelyet.