2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb XI.kerület

Tizedik évében jár az élő irodalmi közösség a Hadikban

Az újranyitott Hadik kávéházban a Gellérthegyen élő Juhász Anna irodalmár 2010 őszén hozta létre a Hadik Irodalmi Szalont, amely köré azóta igazi közösség alakult.

10 év alatt 14 ezres közönség


– Az, hogy mi a Hadik, nekem, sokunknak, egyértelmű: egy hely, ahol érték született, születhet, ahol átadhatjuk a közönségnek azt a kincset, ami a magyar irodalom. Amikor elkezdtem, azzal a bátorsággal léptem be az ajtón, hogy én ide irodalmat, művészetet hozok. Akkor bizalmat kaptam, és évek alatt egy hatalmas, 14 ezres közösséget építettem fel, tisztán irodalommal, kultúrával. Mi, a Hadik Irodalmi Szalonban egy élő közösség vagyunk. Juhász Ferenc (1928–2015) a Nemzet Művésze, kétszeres Kossuth-díjas költő lánya azóta rendhagyó irodalomórákat is tart a Hadikban, mert javasolta, hogy még inkább nyissanak a fiatalok felé.

Kapcsolódó Cikkek

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Jól debütált a kanadai!

  Jól debütált a kanadai!

  Új vezetőedzővel feszültek neki a Brassó csapatának a Dunaújvárosi Acélbikák, és úgy tűnik, bevált a váltás: 7-5-re nyertek a hazaiak.