EUR: 332,15 Ft
CHF: 301,43 Ft
2019. október 16., szerda
Gál

Belföld

Toronymagasan veri a Fidesz az ellenzéket a jelöltek számában

Nemsokára itt az október 13-i önkormányzati választás, a kormánypártok pedig újabb és újabb mutatókban bizonyulnak sokkal sikeresebbnek ellenfeleiknél. A Fidesz-KDNP például több mint háromszor annyi polgármester-jelöltet állított, mint a folyamatos botrányokba keveredő ellenzék.

Az október 13-i önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP közel 1200 polgármesterjelöltet indít. Ezek közül 829-en a Fidesz-KDNP, vagy valamelyik vele szövetséges párt jelöltjei, míg 307-en olyan jelöltek, akiket a Fidesz közvetve támogat. Ezzel szemben az ellenzék csupán 286 jelöltet indít, vagy éppen külsőleg támogat – számol be az Origo.


A fővárosi kerületekben a Fidesz-KDNP 21 jelöltet indít, míg 2 kerületben külső támogatóként szerepel. Az ellenzék 23 polgármesterjelöltet indít a fővárosban

A megyei jogú városokban a Fidesz-KDNP 20 polgármesterjelöltet indít, három városban pedig kívülről támogatja az egyik jelöltet. Ezzel szemben az ellenzéki oldalon 18 olyan polgármesterjelölt van, akit nyíltan támogatnak az ellenzéki erők, míg 9 politikust kívülről támogatnak. A 10 ezer főnél népesebb városokban a kormánypártoknak 106 olyan jelöltje van, akik Fidesz-KDNP logó alatt indulnak és 6 olyan, akit kívülről támogatnak. Az ellenzéki pártok 50 polgármesterjelöltet támogatnak nyíltan ebben a településkategóriában és 63-at kívülről – közli a portál.


A kormánypártok fölénye a legegyértelműbben a 10 ezer főnél kisebb településeken érvényesül az ellenzékkel szemben – írja az Origo. A kormánypártok a 10 ezer főnél kisebb városokban 127 polgármesterjelöltet indítanak, és 17-et kívülről támogatnak. Ezzel szemben az ellenzék csupán 22 polgármesterjelöltet állított ebben a kategóriában és 50-et támogatnak kívülről. A Fidesz-KDNP a 10 ezer főnél kisebb községekben 553 jelöltet támogat a logójával és 279-et kívülről. Ebben a kategóriában az ellenzéknek csupán 40 közvetlenül indított polgármesterjelöltje van és 10 kívülről támogatott.

Mindezek az adatok világosan mutatják, hogy az ellenzék a nagyvárosokat leszámítva teljesen eltűnt az országból, míg a Fidesz a legnagyobbtól a legkisebb településig jelen van a hazai politikai életben.  Összességben a Fidesz-KDNP 829 polgármesterjelöltet indított és 307-et kívülről támogat. Ezzel szemben az ellenzéknek 153 jelöltet sikerült állítania a saját logójuk alatt és 133-at kívülről támogatnak – tudatja a portál.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Dagad a kispesti mutyibotrány

    Dagad a kispesti mutyibotrány

    Ismeretlen tettes ellen gazdasági vesztegetés bűntette miatt nyomozást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Hír TV-hez jutott hangfelvételek alaján, amelyeken Lackner Csaba kispeti szocialista képviselő arról beszél, hogy aki az önkormányzati politikában nem keres meg évente 100 millió forintot, az szerinte hülye, közben pedig egy fehér poros zacskót tart a kezében.

  • Borkai Zsolt kilépett a Fideszből

    Borkai Zsolt kilépett a Fideszből

    Kilép a Fideszből Borkai Zsolt, Győr vasárnap újraválasztott polgármestere. A kínos botrányba keveredett politikus sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy függetlenként irányítja a következő öt évben a megyeszékhelyet.