EUR: 334,62 Ft
CHF: 304,25 Ft
2019. november 22., péntek
Cecília

Sport

Történelmet írt a Ferencváros

Európa legjobb nyolc csapata között a Ferencváros hokisai. A jégkorongcsapat néhány hónappal ezelőtt, 22 év elteltével megnyerte a bajnokságot, most pedig történelmet írtak a zöld-fehérek, miután az olaszországi Ritten-Renonban megnyerték a Kontinentális Kupa csoportkörét.

A zöld-fehéreket vitte előre a Fradi szív (Fotó:fradi.hu)

Fodor Szabolcs együttese előbb a spanyol bajnok Txuri Urdin, az Olimpija Ljubljana és a házigazda Ritten Sport ellen is nyerni tudott, ezzel fennállása során először lépett tovább csoportjából a második számú európai kupasorozatban, az IIHF Kontinentális Kupában, ahová 19 év után térhetett vissza.
– Az elmúlt évben már annyiszor használtuk azt a szót, hogy történelmet írtunk, de ez most ismét igaz – mondta a három mérkőzés után Fodor Szabolcs, a csapat vezetőedzője a Fradi Médiának. – Mióta létezik Kontinentális Kupa, a Ferencváros még sosem jutott be a legjobb nyolc közé. Azt hiszem, a legnagyobb dicséret az volt, amikor a házigazda, az olasz Ritten Sport edzője odajött hozzám, és azt mondta: megérdemelten jutottatok tovább, mert ti voltatok a legjobbak. Hozzá kell tenni, a Ritten Sport az elmúlt három évben továbbjutott, nekünk most ezt sikerült megakadályoznunk egy olyan játékkal, ami a Ferencvárosra jellemző. Ismét győzött a Fradi-szív!
Ugyanezt emelte ki Nagy Gergő csapatkapitány is.
– Nagyon sokat fejlődtünk csapatként. Mindenkit vitt előre a Fradi-szív, és ez hozta meg a sikert. Hozzá kell tenni, hogy nagyon jó volt a sorsolásunk. Három nap alatt három meccset játszottunk, és ilyenkor sokat számít, ha egy csapat 1-2 órával többet tud pihenni az ellenfélnél. Nekünk ez most megadatott és látszott, hogy frissebbek is voltunk. Még kiélvezzük egy kicsit a sikert, aztán jöhetnek az újabb feladatok.


Jöhet a következő kör
A Ferencváros csapata történelmi sikerével bejutott a sorozat legjobb nyolc csapata közé. A következő csoportkört Dániában rendezik, ahol november 15–17-e között a házigazda SonderjyskE, a brit Nottingham Panthers és a francia Amiens Gothiques lesz az ellenfél. Tét a legjobb négy közé kerülés.

 

Kontinentális Kupa, eredmények
FTC-Telekom–Txuri Urdin San Sebastian (spanyol) 6-0 (3-0, 2-0, 1-0)
FTC-Telekom–Olimpija Ljubljana 3-2 (2-2, 1-0, 0-0)
FTC-Telekom–Ritten Sport (olasz) 3-1
A végeredmény: 1. FTC 9 pont, 2. Ritten Sport 5, 3. Ljubljana 4, 4. Txuri Urdin 0

A Fradi három meccsen 12 gólt szerzett (Fotó:fradi.hu)

Kapcsolódó Cikkek