2019. december 14., szombat
Szilárda

Egyéb Nyíregyháza

Új közösségi színtérré változott a volt laktanya

Befejezõdött a volt Vay Ádám laktanya területének rehabilitációja. A több mint 1,7 milliárd forintos fejlesztésnek köszönhetően a volt parancsnoki épület átalakult: pihenőligetet, játszóteret és KRESZ-parkot hoztak létre, emellett pedig 332 darab fát és 13 200 cserjét ültettek el.

Átadták az új szabadidőparkot a Kertvárosban. A volt Vay Ádám laktanya területe a „Barnamezős területek rehabilitációja Nyíregyháza Tiszavasvári úti laktanyák tekintetében” című, TOP-os pályázatból újult meg, a támogatás összege 1 milliárd 740  millió forint volt. A beruházás 163 ezer négyzetméternyi területet érintett, ahol XXI. századi, a helyszín korábbi jellegére utaló military játszóteret és KRESZ-parkot hoztak létre. A játszótér közelében mosdót építettek, megoldották a villamosenergia-ellátást, a közvilágítást, a csapadékvíz-elvezetést és térfigyelőkamera-rendszert építettek ki. A volt parancsnoki épület egy közel 900 négyzetméteres, kétszintes Technológiai Transzferközponttá alakult.


Régen várt fejlesztés

Ez egy 25 éve folyamatosan romló terület volt. Egy fekete folt itt, a Kertvárosban, ezért nagyon indokolttá vált a felújítása. Számos elem valósult meg, hiszen az itt élőknek régi vágya volt, hogy egy közösségi színteret hozzunk létre. A központi rész a játszótér és a KRESZ-pálya, de jól látszanak a sétányok, az utak és a parkolók is, amelyeket szintén kialakítottunk és létrehoztunk – mondta el dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Több mint 1000 négyzetméteren alakítottak ki öntözőrendszert, 72 ezer négyzetméteren végeztek füvesítést, 332 darab fát és 13 200 cserjét ültettek el. Utcabútorokat helyeztek el, a pihenni vágyók részére pedig bográcsozó­helyek, piknikezésre alkalmas terek, sétányok kerültek kialakításra.

A military játszóteret rögtön birtokba vették a kicsik

Igazi közösségi programot kínálnak a bográcsozó­helyek

A KRESZ-parkban a gyerekek megtanulhatják a közlekedés alapvető szabályait

Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.