EUR: 332,13 Ft
CHF: 301,82 Ft
2019. október 16., szerda
Gál

Egyéb Székesfehérvár

Új szezon, új remények, új csapat

Az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata nagy átalakuláson ment át a nyáron. A meghatározó játékosok közül nyolcan mentek el, köztük az összes légiós, ugyanennyien jöttek, így öt külföldi játékos érkezett a Gáz utcába. A búcsúzók: Lóránt, Tóth, Cabezas, Peterson, Zeno, Freeman, Health és az ifjú válogatott Filipovics Márkó.

– Márkót meg akartuk tartani, de a szerelem többet jelentett a számára. Kedvese ugyanis Szombathelyre ment röplabdázni, és Márkót a szíve vitte a vasi városba. Nem pénzkérdés volt ez, hiszen ugyanazt adtuk volna neki mi is, mint amit a Falco – mondta Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke.


És persze jöttek is újak, sokan. Smith az irányító, akivel hamar szerződést kellett bontani a sérülése miatt, de Fortuna rámosolygott az albásokra, hiszen sikerült leigazolniuk helyette az e honban legjobb, legeredményesebb amerikait, Govenst, aki a magyar válogatottnak is vezére. Jött még két szerb, Ljubicic és Cupkovic, az új amerikaiak pedig Guyton és McDuffie. Az új csapatkapitány Markovics mellett „hazajött” Csorvási, ide igazolt a center Molnár és az ifjú reménységek, Takács Milán, Takács Martin, Lukács, Varga, Keller I., Awogbemi, akik a friss erőt jelenthetik az együttesnek. A szakvezető, a spanyol Jesus Ramirez Corbacho maradt, segítői Alejandro Zubillaga, Adrian Ariza, Horváth Balázs, Pethő Ákos.

A megújult csapat megkezdte a szezont Fotó: Albakosár

– Nem tűnik rossznak az eddig látottak alapján ez a társulat. Hogy mindig ezt mondjuk a szezonkezdet előtt? Ez igaz, de most sem tehetünk mást, hozzátéve, jó volt a felkészülés, de persze a tétmeccsek játéka, eredményei határozzák meg, hogy mire lehetünk képesek. Sok az új játékos, így az alapszakasz egy része, néhány mérkőzés rámehet a csapatépítésre. De bízunk bennük – fogalmazott Simon Balázs ügyvezető.


A tavalyi szezont, amely a csapat A-csoportos történelmének leggyengébb szereplését jelentette a 11. hellyel, nem lesz nehéz felülmúlni… De az Albának sosem lehet más célja, mint a legjobb 4 közé, a döntőbe jutni, és ha lehet, győzni. Most sem lesz ez másképpen.

Mint ismert, már túl vannak a bajnoki nyitányon, a Szolnok otthonában kezdtek, és jó mérkőzésen, ragyogó játékkal 100-80-ra győztek.

Így látja a vezetőedző, Jesus Ramirez Corbacho

„A Szolnok és mi nagy változáson mentünk át, ők is, mi is szeretnénk győztesen kezdeni.  Tudjuk, hogy a bajnokság során nagyon nehéz összecsapások várnak ránk. Erősnek, magabiztosnak és eredményesnek kell lennünk, és meg kell küzdenünk minden sikerért. Számítok a hatodik játékosunkra, a szurkolókra, nagy szükségünk lesz rájuk. A felkészülési időszak hosszabb volt a szokottnál, de ez kellett a nagy játékosmozgás miatt. Sokat dolgoztunk, de még nem vagyunk kész csapat, képesek leszünk jobb teljesítményre, mint amit felkészülési meccseinken mutattunk.”

 

Így látja az elnök, Balássi Imre

Ha magunkat akartuk volna védeni, edzőt cserélünk. De a klub érdekeit néztük. A Magyarországon tapasztalható edzőkeringőnek nem lett volna értelme, csak azt hozhattuk volna ide, aki éppen ráér. A külföldi edzők esetében pedig zsákbamacskát veszünk, annak sem láttuk értelmét. A spanyol szakemberek tudhatnak valamit, idén is világbajnok lett a nemzeti csapatuk, Kínába pedig nem véletlenül szerződtetik a spanyol edzők hadát. A 11. helyen végzett csapatunkat nem ő rakta össze, a most kezdőt igen, ezzel már a saját bőrét viszi a vásárra.

 

 

 

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.