EUR: 332,13 Ft
CHF: 301,82 Ft
2019. október 16., szerda
Gál

Egyéb Pécs

Újabb játszóteret adtak át

Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt. támogatta.

Ezen a játszótéren akadályok nélkül, több tucat játékelemmel játszhatnak az egészséges és a fogyatékkal élő gyermekek. A hintával, körfogóval, mászókákkal ellátott teret Pécs nyugati városrészében alakították ki, a Béke parkban.


A speciális körforgó teljesen síkba van helyezve, így kerekes székesek vagy járásukban korlátozottak is könnyedén meg
tudják közelíteni és tudják használni

A befogadó játszótér létrehozását a Szerencsejáték Zrt. támogatta, akik nemzetközi szinten segítenek az ehhez hasonló terek kialakításában – mondta Borbás Károly. A Szerencsejáték Zrt. régióvezetője hozzátette: Magyarország stabil vállalataként a kelet-közép-európai lottótársaságok közül elsőként
álltak a fogyatékkal élők megsegítése mellé.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere beszédében elmondta: Pécsett 2010-ben, az Európa Kulturális Fővárosa program évében fogalmazódott meg az igény, hogy egyre több játszóteret újítsanak fel a mai kor igényeinek megfelelően.

Pécsett a Béke parkban létrehozott új játszótér mellett pár héttel ezelőtt a Zsolnay-negyedben ugyancsak több olyan játékelemet helyeztek el, ahol fogyatékkal élők is élvezhetik a játék örömét. Emellett a Szilárd Leó parkban is található egy olyan rugós libikóka, amelyet mozgásukban korlátozottak is tudnak használni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.

 • Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Nyíregyházán, az evangélikus templomban emlékeztek az aradi vértanúk kivégzésének 170. évfordulóján. Több száz középiskolás diák, állami és egyházi vezetők, civil emberek gyűltek össze, hogy tisztelegjenek a kegyetlen ősz áldozatai előtt.