2020. május 26., kedd
Evelin, Fülöp

Egyéb Pécs

Újabb játszóteret adtak át

Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt. támogatta.

Ezen a játszótéren akadályok nélkül, több tucat játékelemmel játszhatnak az egészséges és a fogyatékkal élő gyermekek. A hintával, körfogóval, mászókákkal ellátott teret Pécs nyugati városrészében alakították ki, a Béke parkban.


A speciális körforgó teljesen síkba van helyezve, így kerekes székesek vagy járásukban korlátozottak is könnyedén meg
tudják közelíteni és tudják használni

A befogadó játszótér létrehozását a Szerencsejáték Zrt. támogatta, akik nemzetközi szinten segítenek az ehhez hasonló terek kialakításában – mondta Borbás Károly. A Szerencsejáték Zrt. régióvezetője hozzátette: Magyarország stabil vállalataként a kelet-közép-európai lottótársaságok közül elsőként
álltak a fogyatékkal élők megsegítése mellé.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere beszédében elmondta: Pécsett 2010-ben, az Európa Kulturális Fővárosa program évében fogalmazódott meg az igény, hogy egyre több játszóteret újítsanak fel a mai kor igényeinek megfelelően.

Pécsett a Béke parkban létrehozott új játszótér mellett pár héttel ezelőtt a Zsolnay-negyedben ugyancsak több olyan játékelemet helyeztek el, ahol fogyatékkal élők is élvezhetik a játék örömét. Emellett a Szilárd Leó parkban is található egy olyan rugós libikóka, amelyet mozgásukban korlátozottak is tudnak használni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Elektromos autógyár Ózdon?

  Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

 • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.

 • Balett a parkban

  Balett a parkban

  A Miskolci Balett táncosai is, akik Miskolc város napja és a közösségek hetének alkalmából szabadtéri táncimproviázciót mutattak be a Bársony János utcában.