EUR: 363,71 Ft
CHF: 344,43 Ft
2020. április 06., hétfő
Vilmos, Bíborka

Belföld

Újabb mutyik Karácsony jelöltjeinél

Kokain és korrupció Kispesten – újabb megdöbbentő felvételek kerültek elő Karácsony Gergely jelöltjeiről. Ezekben a drogot porciózgató MSZP-s Lackner Csaba Gajda Péter polgármester és a Mister Negyven Százaléknak hívott Kránitz Krisztán mutyijairól árul el újabb részleteket.

Vannak olyan emberek, akik a kerületi politikában is azt mondják, hogy ha te évente nem keresed meg a százmillió forintot, akkor hülye vagy – ez a politikai hitvallása Karácsony jelöltjének, Lackner Csaba MSZP-s önkormányzati képviselőnek egy nemrég nyilvánosságra hozott felvétel szerint.


/Fotó: Hirtv

Lackner a felvételen gyanús, drognak látszó fehér port (feltehetően kokaint) porciózgat, miközben saját maga, Gajda Péter MSZP-s polgármester és Kránitz Krisztián, a kispesti vagyonkezelő igazgatója mutyijairól mesél. Lackner „kólázgatás” (kokainozás) közben meséli el azt is, hogy az egyik mutyi után Gajda Péter polgármesternek három, míg Kránitznak 12 milliót kellett visszaadnia.

Lackner ezt nem érti, de Gajda azt mondja neki, hogy Kránitz „éhes”, vagyis pénzéhes. A Magyar Nemzet újabb hangfelvétele szerint éppen ezért „Mister Negyven Százaléknak” hívják Kispesten, ugyanis egy beruházásból ennyi pénzt kellett neki visszaadni. Lackner korábban arról is beszélt, hogy „Krinyó” hamarosan elmehet nyugdíjba, mert már megkereste a magáét, a vagyonát 200-250 millió forintra becsülte.


Egyre nagyobb bajban vannak tehát Karácsony kispesti emberei, akiknek csak szánalmas magyarázkodásra futja a kínos ügyben. Karácsony Gergely, Gyurcsány és az MSZP hallgat vagy hazudozik, nem tudnak mit kezdeni a súlyos lebukás tényével.

„A napvilágra került újabb hangfelvételek alapján egy bűnszervezet képe kezd kirajzolódni, hiszen most már több kispesti MSZP-s politikus is érintett” – mondta a Magyar Nemzetnek Dódity Gabriella, a kormánypártok kispesti polgármesterjelöltje.

Lakásmutyi

Az újabb felvételeken hallható, ahogy a „kólás” Lackner arról beszél, hogy Kránitz a válása során mindent ki fog sajtolni, ami anyagilag lehetséges, ha máshogy nem, hát zsarolással. Ezzel kapcsolatban említik, hogy Kránitz lakásokat vásárolgat az anyja nevére, ezt azonban el akarta titkolni Gajda Péter elől, ahogy azt is, hogy legutóbb a „Kossuthban” vett ingatlant. Erről nem tudni, hogy a Kossuth Lajos utcára gondoltak, vagy a kispesti piac mellett található térre.

Kránitz megmentése

Lackner arról is beszélt, hogy ő és Gajda Péter polgármester hogyan akarja megmenteni Kránitzot. Erre több terv is volt, például hogy Krinyót (Kránitz beceneve) el kellene indítani a DK vagy a Momentum színeiben. Lackner azt mondja a felvételen, hogy ehhez alkudoznia kellene Csabával, aki valójában Kertész Csaba kispesti DK-s alpolgármester, a párt helyi elnöke.

1,2 milliárdos „felesleges” hitel

Lackner arról is beszél, hogy a kispesti önkormányzat – habár 800 milliós tartaléka van – 1,2 milliárdos hitelt vett fel. „Ez mind Krinyón keresztül ment, senki sem sajnálta tőle” – mondta erről a mutyiról sokat sejtetően Lackner.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek