2019. október 16., szerda
Gál

Belföld

Újabb terrortámadás Németországban

Terrorcselekménynek minősítették a németországi Limburgban történteket, amikor hétfőn egy  teherautót vezető migráns belehajtott több autóba. Az ütközésben nyolc ember megsérült, köztük a teherautó vezetője, aki a támadás alatt azt kiabálta: „Allah”!

Német sajtóértesülések szerint a sofőr egy 30 év körüli szíriai férfi volt – az ütközés helyszínén őrizetbe vették –, aki lopta a járművet. A teherautó eredeti vezetője elmondta, hogy egy közlekedési lámpánál várakozott, amikor az elkövető kirángatta a vezetőfülkéből, és szó nélkül elhajtott. A bevándorlónak már több rendőrségi ügye is volt, a terrortámadás napján pedig többször is megpróbált teherautót szerezni.


Egy embert a helyszínen láttak el, hetet pedig kórházba szállítottak, ahonnan valamennyien még hétfő éjszaka távozhattak.

Az elkövető az ütközés előtt felgyorsította a járművet. Az ütközés után pedig vérző sebekkel szállt ki a vezetőfülkéből, és zavartnak tűnt, mintha kábítószer hatása alatt állna. Járókelők beszámolói szerint pedig több alkalommal is azt mondta a terrorista, hogy Allah.


A férfi 2015-ben érkezett Németországba, és 2016-ban korlátozott menedékjogi státuszt kapott. A hatóságok adatai szerint nem állt kapcsolatban iszlamistákkal vagy más szélsőséges körökkel.

Karácsonyi vásárba hajtott a migráns

Mint ismert 2016 decemberében a karácsonyi vásár látogatói közé hajtott egy teherautó Berlinben. A tunéziai migráns által elkövetett terrortámadásban 12 ember életét vesztette, 49-en pedig súlyos sérüléseket szenvedtek. A terroristát négy nappal az eset után sikerült elfogni

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A kenyérsütés az igazi szeretet

  A kenyérsütés az igazi szeretet

  Október 16-án ünneplik a kenyér világnapját. Korábban Szabadfi Szabolcsnál, azaz Szabi, a péknél jártunk, hogy elárulja a tökéletes házi kenyér titkát.

 • Dagad a kispesti mutyibotrány

  Dagad a kispesti mutyibotrány

  Ismeretlen tettes ellen gazdasági vesztegetés bűntette miatt nyomozást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Hír TV-hez jutott hangfelvételek alaján, amelyeken Lackner Csaba kispeti szocialista képviselő arról beszél, hogy aki az önkormányzati politikában nem keres meg évente 100 millió forintot, az szerinte hülye, közben pedig egy fehér poros zacskót tart a kezében.

 • Borkai Zsolt kilépett a Fideszből

  Borkai Zsolt kilépett a Fideszből

  Kilép a Fideszből Borkai Zsolt, Győr vasárnap újraválasztott polgármestere. A kínos botrányba keveredett politikus sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy függetlenként irányítja a következő öt évben a megyeszékhelyet.