2019. október 19., szombat
Nándor

Belföld

Újabb terrortámadás Németországban

Terrorcselekménynek minősítették a németországi Limburgban történteket, amikor hétfőn egy  teherautót vezető migráns belehajtott több autóba. Az ütközésben nyolc ember megsérült, köztük a teherautó vezetője, aki a támadás alatt azt kiabálta: „Allah”!

Német sajtóértesülések szerint a sofőr egy 30 év körüli szíriai férfi volt – az ütközés helyszínén őrizetbe vették –, aki lopta a járművet. A teherautó eredeti vezetője elmondta, hogy egy közlekedési lámpánál várakozott, amikor az elkövető kirángatta a vezetőfülkéből, és szó nélkül elhajtott. A bevándorlónak már több rendőrségi ügye is volt, a terrortámadás napján pedig többször is megpróbált teherautót szerezni.


Egy embert a helyszínen láttak el, hetet pedig kórházba szállítottak, ahonnan valamennyien még hétfő éjszaka távozhattak.

Az elkövető az ütközés előtt felgyorsította a járművet. Az ütközés után pedig vérző sebekkel szállt ki a vezetőfülkéből, és zavartnak tűnt, mintha kábítószer hatása alatt állna. Járókelők beszámolói szerint pedig több alkalommal is azt mondta a terrorista, hogy Allah.


A férfi 2015-ben érkezett Németországba, és 2016-ban korlátozott menedékjogi státuszt kapott. A hatóságok adatai szerint nem állt kapcsolatban iszlamistákkal vagy más szélsőséges körökkel.

Karácsonyi vásárba hajtott a migráns

Mint ismert 2016 decemberében a karácsonyi vásár látogatói közé hajtott egy teherautó Berlinben. A tunéziai migráns által elkövetett terrortámadásban 12 ember életét vesztette, 49-en pedig súlyos sérüléseket szenvedtek. A terroristát négy nappal az eset után sikerült elfogni

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Maurice Ravel, Frédéric Chopin és Kovács Zoltán egy-egy művével emlékeznek Kocsis Zoltán zongoraművészre, karmesterre és zeneszerzőre halála évfordulóján a Nemzeti Filharmonikusok november 6-án a budapesti Müpában.

 • Indul a 12. Nemzeti Vágta!

  Indul a 12. Nemzeti Vágta!

  A Nemzeti Lovas Díszegység bemutatójával, koszorúzási ünnepséggel, majd a versenysorozat ünnepélyes megnyitójával, a 72 versenyző település lovasának fogadalomtételével és az előfutamokkal kezdődik ma délben a 12.

 • Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek; felmérések szerint a 2 és 18 év közötti fiatalok több cukrot fogyasztanak a WHO által javasolt, a teljes kalóriabevitel tíz százalékánál – közölte Antal Emese dietetikus szombaton az M1 aktuális csatornán.

 • Erre figyeljen a hétvégén

  Erre figyeljen a hétvégén

  Rendezvények miatt több helyen is forgalomkorlátozások lesznek a fővárosban a hétvégén. Szombaton és Vasárnap rendezik meg a 12. Nemzeti vágtát, amire már pénteken elkezdődik a készülődés, Budán pedig futóverseny miatt bonyolódik a közlekedés.