EUR: 332,15 Ft
CHF: 301,43 Ft
2019. október 16., szerda
Gál

Belföld

Varga Judit: Gyümölcsöző a magyar-francia jogi együttműködés

A sok évszázados magyar-francia kapcsolatokon belül különösen gyümölcsöző az igazságügyi együttműködés – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter a Francia-Magyar Jogi Napok elnevezésű rendezvény megnyitóján Budapesten pénteken.

A miniszter kiemelte a kölcsönös megértés és együttműködés fontosságát, ami elengedhetetlen a jogharmonizációhoz.


Varga Judit megjegyezte, hogy az Igazságügyi Minisztérium háttérintézményeként létrejött Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet is a pénteki rendezvény témájához hasonló területen tevékenykedik.

Gyarmathy Judit, az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese felszólalásában méltatta a magas szintű és eredményes magyar-francia bírósági kapcsolatokat.

A Budapesti Francia Intézetben rendezett egész napos Francia-Magyar Jogi Napokon magyar és francia bírák, ügyészek és jogtudósok tartanak előadásokat többek között az egységes nemzeti és uniós joggyakorlat, a versenyjog, a nyomozás és az alternatív vitarendezési eljárások témakörében.

Kapcsolódó Cikkek

  • Dagad a kispesti mutyibotrány

    Dagad a kispesti mutyibotrány

    Ismeretlen tettes ellen gazdasági vesztegetés bűntette miatt nyomozást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Hír TV-hez jutott hangfelvételek alaján, amelyeken Lackner Csaba kispeti szocialista képviselő arról beszél, hogy aki az önkormányzati politikában nem keres meg évente 100 millió forintot, az szerinte hülye, közben pedig egy fehér poros zacskót tart a kezében.

  • Borkai Zsolt kilépett a Fideszből

    Borkai Zsolt kilépett a Fideszből

    Kilép a Fideszből Borkai Zsolt, Győr vasárnap újraválasztott polgármestere. A kínos botrányba keveredett politikus sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy függetlenként irányítja a következő öt évben a megyeszékhelyet.