EUR: 330,90 Ft
CHF: 301,09 Ft
2019. október 19., szombat
Nándor

Belföld

Vasárnap választunk!

Vasárnap ismét az urnák elé járulnak Magyarország polgárai, hiszen most rendezik a nyolcadik szabad önkormányzati választásokat. A Lokál összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat.

Az önkormányzati választáson a szavazók arról döntenek, hogy ki vezesse a településeiket, milyen képviselete legyen a szűkebb lakóhelyüknek. A szavazókörök reggel 6-tól este 19 óráig tartanak nyitva. A szavazáson minden olyan magyar állampolgár részt vehet, aki magyarországi lakcímmel rendelkezik, a határon túl élő és oda bejelentett magyar állampolgárok viszont most nem szavazhatnak.


Lakcímkártyát és valamilyen személyazonosító iratot (személyi igazolványt, útlevelet vagy jogosítványt) mindenképpen vigyünk magunkkal!

A Budapesten szavazók főpolgármesterre, kerületi polgármesterre, illetve az egyéni választókerületi képviselőre szavazhatnak. A főpolgármester-jelöltek szavazólapi sorrendjét már korábban kisorsolták, így Tarlós István az első helyen szerepel majd a papíron.


A szavazásra lehet mozgóurnát igényelni, ügyfélkapus azonosítással, a szavazás napján 12 óráig.

Az önkormányzati választásokkal egy időben tartják a nemzetiségi önkormányzati választást. Ezen 13 nemzetiség képviselőit lehet megválasztani, de csak azok szavazhatnak, akik jelentkeztek a nemzetiségi névjegyzékbe.

Az ellenzék betelepítené a migránsokat

Az októberi önkormányzati választásnak azért is különösen nagy a tétje, mert az ellenzéki polgármesterek betelepítenék a bevándorlókat – jelentette ki Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője. – A magyar emberek akaratával szembemenve lebontanák a kerítést, kiiktatnák a magyar határvédelmet, elfogadnák a betelepítési kvótát, és rábólintanának arra, hogy a magyar városokba is szétosszanak migránsokat – fogalmazott.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Maurice Ravel, Frédéric Chopin és Kovács Zoltán egy-egy művével emlékeznek Kocsis Zoltán zongoraművészre, karmesterre és zeneszerzőre halála évfordulóján a Nemzeti Filharmonikusok november 6-án a budapesti Müpában.

 • Indul a 12. Nemzeti Vágta!

  Indul a 12. Nemzeti Vágta!

  A Nemzeti Lovas Díszegység bemutatójával, koszorúzási ünnepséggel, majd a versenysorozat ünnepélyes megnyitójával, a 72 versenyző település lovasának fogadalomtételével és az előfutamokkal kezdődik ma délben a 12.

 • Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek; felmérések szerint a 2 és 18 év közötti fiatalok több cukrot fogyasztanak a WHO által javasolt, a teljes kalóriabevitel tíz százalékánál – közölte Antal Emese dietetikus szombaton az M1 aktuális csatornán.

 • Erre figyeljen a hétvégén

  Erre figyeljen a hétvégén

  Rendezvények miatt több helyen is forgalomkorlátozások lesznek a fővárosban a hétvégén. Szombaton és Vasárnap rendezik meg a 12. Nemzeti vágtát, amire már pénteken elkezdődik a készülődés, Budán pedig futóverseny miatt bonyolódik a közlekedés.