EUR: 332,15 Ft
CHF: 301,43 Ft
2019. október 16., szerda
Gál

Egyéb XIX.kerület

Végre kiderült, hogy lopnak a kerület vezetői?

Közpénzek ellopásáról, önkormányzati pénzek visszaosztásáról beszél Lackner Csaba kispesti ellenzéki önkormányzati képviselő a Magyar Nemzet és a Hír TV birtokába jutott kép- és hangfelvételeken – tájékoztatott az MTI.

Az mno.hu-n a múlt pénteken közzétett cikk szerint a szocialista politikus többek között ilyen kijelentéseket tett: „Aki az önkormányzati politikában nem keres évi százmillió forintot, az hülye. És az is igaz, hogy aki jól csinálja, az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak, ahonnan a külső vállalkozóktól jön vissza.”


DROGOK

A videófelvételen az is látható, ahogy Lackner Csaba (MSZP–DK–Együtt–PM) épp egy kólának nevezett fehér port tartalmazó zacskót tart egy ventilátor elé, hogy kiszárítsa az anyagot, amelyet később egy tányéron kezd kiporciózni bankkártyája segítségével.

A kép és a hanganyag alapján úgy látszik, Lackner Csaba baloldali képviselő drogot fogyaszt /Fotó: Hirtv

Azt írták: a politikus „meglepő állításokat” tesz képviselőtársáról, Kránitz Krisztiánról (MSZP–DK–Együtt–PM) is. Arról beszél, hogy tavaly a kerületben felvettek 1,2 milliárd forintnyi hitelt, úgy, hogy 2017-ről majdnem 800 millió forint tartalékuk volt. Ez mind Krinyón (Kránitz Krisztiánon) keresztül ment, „senki nem sajnálta tőle” – mondta a felvételen Lackner Csaba, aki Kránitz Krisztián vagyonát 200-250 millió forintra taksálta.


LAKÁSMUTYI

Gajda Péter polgármestertől magyarázatot várnak, de eddig csak hárított
( Fotó: Sáfár Tibor)

A Magyar Nemzet az általa megszerzett dokumentumok alapján azt írta, a szocialista politikus az eltitkolt pénzből egyebek mellett egy nyaralót vásárolt Spanyolországban. Kitértek arra, hogy Lackner Csaba a saját vagyoni helyzetét is elemzi a felvételeken. „Ahhoz, hogy például én azt a pénzt, amit megkeresek most havonta, ahhoz nekem legalább 8-9 vagy kb. tíz 40-50 négyzetméteres új építésű ingatlanomnak kellene lenni, hogy a kiadásokból azt a havi bevételt tudjam fedezni. Azért mondjuk 8-9-10 lakás azért az nem kevés, akárhogy is nézzük, akár 300-400 millió forintra is rúghat, nem? Ahhoz, hogy te mondjuk egy másfél millió forintot mindenfajta munka nélkül beszedjél” – idézték a politikus szavait.

GAJDA IS JÓL JÁRT

A hangfelvételeken szó esik Gajda Péter (MSZP) polgármester vagyonosodásáról is, Lackner Csaba azt állítja, ő „szintén jól keresett a külső vállalkozóktól visszacsorgatott pénzekből”.

A felvételen elhangzik: Lackner Csaba a mostani választáson a XIX. kerület 7. számú választókerületében indul. Támogatói között van az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum is. Lackner Csaba jelenleg a kerület várospolitikai és városüzemeltetési bizottságának elnöke, s ő vezeti a Közpark Nonprofit Kft. felügyelőbizottságát is – tették hozzá.

Gajda, Lackner és Kránitz is nyakig sáros?

Kránitz Krisztián járt a legjobban az ingatlanpiacon?

A Hír TV tudósítása szerint Lackner Csaba és Kránitz Krisztián is a kerületvezető bizalmasa, együtt járnak síelni és heti rendszerességgel focizni. A kispesti szocialisták is közös baloldali jelöltként indulnak a közelgő önkormányzati választáson. Gajda Péter XIX. kerületi polgármester a Karácsony Gergely vezette ellenzéki tömörülés jelöltje – mondták.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.

 • Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Nyíregyházán, az evangélikus templomban emlékeztek az aradi vértanúk kivégzésének 170. évfordulóján. Több száz középiskolás diák, állami és egyházi vezetők, civil emberek gyűltek össze, hogy tisztelegjenek a kegyetlen ősz áldozatai előtt.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.