EUR: 336,35 Ft
CHF: 314,21 Ft
2020. január 27., hétfő
Angelika

Egyéb I.kerület II.kerület

Világsakkfesztivál

Polgár Judit sakknagymester gratulált a fiataloknak (Fotó: Keresztesi Balázs)

Szimultán parti minden idők legjobb női sakkozójával (Fotó: Keresztesi Balázs)

Erre mit lépsz?
(Fotó: Keresztesi Balázs)

 

Ötödik születésnapját ünnepelte a Világsakkfesztivál. A Nemzeti Galériában – négytől százéves korig – mindenki számára megmutatták a sakk 1000 arcát. Polgár Judit sakknagymester, a Világsakkfesztivál létrehozója elmondta, a sakkédesség-készítéstől a zenés színpadi produkciókig érdekes családi programokkal várták az érdeklődőket, míg a sakksport szerelmesei részesei lehettek az igazi csemegének számító sakkszimultánoknak.

– Számomra kihívás, hogy megmutassuk a nagyközönségnek, mennyire színes és gazdag ez a játék, milyen sokat tud adni a közösségeknek, és hogy mindenki találhat benne örömöt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.