EUR: 332,14 Ft
CHF: 301,77 Ft
2019. október 16., szerda
Gál

Belföld

Zsarolás, drogkereskedelem, sok évet ülhet az MSZP-s képviselő

Október 11-én, pénteken folytatódik Simonka Csaba szocialista politikus pere a II. és III. Kerületi Bíróságon – szúrta ki a Ripost a PestiSrácok.hu-n.

Az MSZP egykori óbudai képviselőjét még 2017. decemberében vette őrizetbe zsarolás, ügyvédi visszaélés, kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt a Fővárosi Nyomozó Ügyészség elődje, a Budapesti Nyomozó Ügyészség.


A gyanú és a későbbi vád szerint Simonka Csaba még 2017 nyarán ügyvédként egy öröklési szerződés ügyében járt el, amelynek tárgya egy budapesti ingatlan volt. Az örökhagyó rövid időn belül bekövetkezett halála után a szocialista képviselő a szerződés szerinti örököst fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy az általa örökölt ingatlan felét – a valós értéknél alacsonyabb árért (hatmillió forintért) – adásvételi szerződéssel ruházza át egy harmadik személyre.

A sértett a fenyegetés hatására, valós szerződéskötési szándék nélkül az adásvételi szerződést aláírta, ám az ingatlan tulajdonjogának átruházásért pénzt nem kapott. A szerződés szerinti tulajdonos tulajdonjogának bejegyzésére – a sértett közbeavatkozása miatt – a Földhivatalnál végül nem került sor, ám a nyomozó ügyészek 2017. december 15-én házkutatással is egybekötött akciót hajtottak végre a politikus budapesti tartózkodási helyén, ahol ennek során kábítószert, valamint kábítószer fogyasztásához szükséges eszközöket is találtak.


Az ügyészség szerint Simonka Csaba emellett ismerőseinek rendszeresen kínált és adott át különböző – elsősorban speed, illetve Gina elnevezésű – kábítószereket. Mindezek miatt a vádhatóság tavaly nyáron nyújtott be vádiratot a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságra. A párttagságát felfüggesztő, majd tavaly a képviselőségről lemondó MSZP-s politikus több hónapig volt letartóztatásban, de ma már szabadlábon védekezik.

A szocialista képviselő az ügyészségi kihallgatásán tagadta a terhére rótt bűncselekményeket, melyek gyanúját a házkutatás során felvett jegyzőkönyvek mellett tanúk vallomásai, a beszerzett híváslisták, a kábítószerrel kapcsolatos előzetes szakértői vizsgálati eredmények, valamint SMS-üzenetek támasztják alá.

Akár még idén elsőfokú ítélet születhet Simonka perében, ha pedig a képviselőt bűnösnek mondja ki a bíróság, akár hét és fél évet is kaphat.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A kenyérsütés az igazi szeretet

  A kenyérsütés az igazi szeretet

  Október 16-án ünneplik a kenyér világnapját. Korábban Szabadfi Szabolcsnál, azaz Szabi, a péknél jártunk, hogy elárulja a tökéletes házi kenyér titkát.

 • Dagad a kispesti mutyibotrány

  Dagad a kispesti mutyibotrány

  Ismeretlen tettes ellen gazdasági vesztegetés bűntette miatt nyomozást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Hír TV-hez jutott hangfelvételek alaján, amelyeken Lackner Csaba kispeti szocialista képviselő arról beszél, hogy aki az önkormányzati politikában nem keres meg évente 100 millió forintot, az szerinte hülye, közben pedig egy fehér poros zacskót tart a kezében.

 • Borkai Zsolt kilépett a Fideszből

  Borkai Zsolt kilépett a Fideszből

  Kilép a Fideszből Borkai Zsolt, Győr vasárnap újraválasztott polgármestere. A kínos botrányba keveredett politikus sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy függetlenként irányítja a következő öt évben a megyeszékhelyet.