2019. október 19., szombat
Nándor

Belföld

Zsarolás, drogkereskedelem, sok évet ülhet az MSZP-s képviselő

Október 11-én, pénteken folytatódik Simonka Csaba szocialista politikus pere a II. és III. Kerületi Bíróságon – szúrta ki a Ripost a PestiSrácok.hu-n.

Az MSZP egykori óbudai képviselőjét még 2017. decemberében vette őrizetbe zsarolás, ügyvédi visszaélés, kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt a Fővárosi Nyomozó Ügyészség elődje, a Budapesti Nyomozó Ügyészség.


A gyanú és a későbbi vád szerint Simonka Csaba még 2017 nyarán ügyvédként egy öröklési szerződés ügyében járt el, amelynek tárgya egy budapesti ingatlan volt. Az örökhagyó rövid időn belül bekövetkezett halála után a szocialista képviselő a szerződés szerinti örököst fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy az általa örökölt ingatlan felét – a valós értéknél alacsonyabb árért (hatmillió forintért) – adásvételi szerződéssel ruházza át egy harmadik személyre.

A sértett a fenyegetés hatására, valós szerződéskötési szándék nélkül az adásvételi szerződést aláírta, ám az ingatlan tulajdonjogának átruházásért pénzt nem kapott. A szerződés szerinti tulajdonos tulajdonjogának bejegyzésére – a sértett közbeavatkozása miatt – a Földhivatalnál végül nem került sor, ám a nyomozó ügyészek 2017. december 15-én házkutatással is egybekötött akciót hajtottak végre a politikus budapesti tartózkodási helyén, ahol ennek során kábítószert, valamint kábítószer fogyasztásához szükséges eszközöket is találtak.


Az ügyészség szerint Simonka Csaba emellett ismerőseinek rendszeresen kínált és adott át különböző – elsősorban speed, illetve Gina elnevezésű – kábítószereket. Mindezek miatt a vádhatóság tavaly nyáron nyújtott be vádiratot a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságra. A párttagságát felfüggesztő, majd tavaly a képviselőségről lemondó MSZP-s politikus több hónapig volt letartóztatásban, de ma már szabadlábon védekezik.

A szocialista képviselő az ügyészségi kihallgatásán tagadta a terhére rótt bűncselekményeket, melyek gyanúját a házkutatás során felvett jegyzőkönyvek mellett tanúk vallomásai, a beszerzett híváslisták, a kábítószerrel kapcsolatos előzetes szakértői vizsgálati eredmények, valamint SMS-üzenetek támasztják alá.

Akár még idén elsőfokú ítélet születhet Simonka perében, ha pedig a képviselőt bűnösnek mondja ki a bíróság, akár hét és fél évet is kaphat.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Maurice Ravel, Frédéric Chopin és Kovács Zoltán egy-egy művével emlékeznek Kocsis Zoltán zongoraművészre, karmesterre és zeneszerzőre halála évfordulóján a Nemzeti Filharmonikusok november 6-án a budapesti Müpában.

 • Indul a 12. Nemzeti Vágta!

  Indul a 12. Nemzeti Vágta!

  A Nemzeti Lovas Díszegység bemutatójával, koszorúzási ünnepséggel, majd a versenysorozat ünnepélyes megnyitójával, a 72 versenyző település lovasának fogadalomtételével és az előfutamokkal kezdődik ma délben a 12.

 • Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek; felmérések szerint a 2 és 18 év közötti fiatalok több cukrot fogyasztanak a WHO által javasolt, a teljes kalóriabevitel tíz százalékánál – közölte Antal Emese dietetikus szombaton az M1 aktuális csatornán.

 • Erre figyeljen a hétvégén

  Erre figyeljen a hétvégén

  Rendezvények miatt több helyen is forgalomkorlátozások lesznek a fővárosban a hétvégén. Szombaton és Vasárnap rendezik meg a 12. Nemzeti vágtát, amire már pénteken elkezdődik a készülődés, Budán pedig futóverseny miatt bonyolódik a közlekedés.