EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 04., szombat
Ulrik

Külföld

10 ezer migráns akart idén Magyarországra jutni

Intenzíven növekszik az illegális bevándorlók száma Magyarország határainál, a tiltott határátlépést megkísérlők száma az idén már meghaladta a tízezret – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

– A terrorizmus új dimenziója, hogy az illegális bevándorlók között komoly harci tapasztalattal felvértezett terroristák szivároghatnak be Európába – fogalmazott a főtanácsadó.


Nemcsak a magyar határokon, hanem nemzetközi viszonylatban is nőtt a migrációs nyomás. A Frontex az Európai Unió határ- és partvédelmi ügynöksége ugyanis enyhe forgalomnövekedést tapasztalt egyes migrációs útvonalakon. A növekedés a Földközi-tenger főként Spanyolországot érintő nyugati medencéjében és a Nyugat-Balkánon figyelhető meg.

Erre figyelmeztetett a boszniai határőrség is, szerintük ugyanis, már tarthatatlan a migrációs helyzet. A boszniai határőrség vezetője, Zoran Galic szerint képtelenek megküzdeni az ország keleti, Szerbiával közös határán tapasztalható migrációs nyomással, amely egyre növekszik, és akár az ország törékeny politikai stabilitását is veszélyeztetheti.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek