2020. július 06., hétfő
Csaba

Egyéb Sopron

100 éves a Soproni Gyógyközpont

Száz éve alapították a Soproni Gyógyközpont elődjét. Az intézmény centenáriumi évfordulóját ünnepélyes konferenciával ünnepelték meg a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központban.

Jelentős fejlesztések valósultak meg az elmúlt 10 évben, többek között új diagnosztikai tömb épült
Fotó: SopronMédia

Elsőként dr. Kulcsár Dániel főigazgató szólt a jelenlévőkhöz, aki elmondta, nagyon kevés intézménynek adatik meg, hogy ilyen múltra tekintsen vissza. – Ezen időszak alatt sok orvos dolgozott itt, akik számos értéket teremtettek, ezeket az intézmény mindmáig őrzi – hangsúlyozta.
A rendezvényen az ápolók nélkülözhetetlen szerepéről is szó esett, akik az elmúlt évtizedekben vállvetve küzdöttek az orvosokkal a városban és a környékén élők egészségéért. Az ápolószakma a kórházzal együtt fejlődött az elmúlt száz évben, és a jövőben is számos lehetőség áll a hivatás előtt.


Barcza Attila országgyűlési képviselő is részt vette a centenáriumi ünnepségen
Fotó: SopronMédia

Az eseményen Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője kiemelte az intézményben zajló munkát, és büszke arra, hogy ilyen gyógyközpontnak adhat otthont a város. – A Soproni Gyógyközpontban az orvosok, az ápolók, a nővérek elkötelezetten dolgoznak mindennap azért, hogy az emberek életében a legfontosabb érték, az egészség megmaradhasson – emelte ki az országgyűlési képviselő.

Kapcsolódó Cikkek