2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb Székesfehérvár

11. 11. 11. – A katona áldozatokra emlékeztünk

A Szentlélek Katona Temetőben a HTBK gyújtott gyertyát    Fotó: SeSo

November 11-én, azaz 11. hó 11-én, 11 óra 11 perckor Székesfehérváron és Pákozdon több helyen is gyufa sercent, öngyújtó lángja lobbant, életre keltve a gyertyák holt kanócát, hogy az imbolygó lángok felélesszék a valamikor a harctereken elhunyt katonák emlékét. Azokét, akik akarva, akaratlanul is részesei voltak a harci cselekedeteknek vagy hivatásuk részeként ásták be magukat a védelmi állásokba, illetve (be)hívó szóra öltöttek egyenruhát, ragadtak kezükbe puskát, s tették, amit tenniük kellett. Hazájukért, otthonukért, családtagjaikért, meggyőződésből, kötelességtudatból, esetleg netán kényszerből.

Kapcsolódó Cikkek

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Jól debütált a kanadai!

  Jól debütált a kanadai!

  Új vezetőedzővel feszültek neki a Brassó csapatának a Dunaújvárosi Acélbikák, és úgy tűnik, bevált a váltás: 7-5-re nyertek a hazaiak.