2020. július 08., szerda
Ellák

Egyéb Szeged

35 ezer – de ki lép fel?

Ebben az évben szabadultak el először a SZIN jegyárai. Úgy tűnik, a trend folytatódik, 2020-ban 35 ezer forint lesz helyben egy bérlet.

Első körben még diszkont áron, 18 ezer forintért lehetett hozzájutni az első 500 bérlethez, de miután ezek elfogytak, bejelentették a második early bird jegyértékesítést. A fesztivál közösségi oldalán közzétett információk szerint 19 ezer forintért, „fél áron” lehet megvásárolni a bérletet szilveszterig. Azonban a jegyértékesítésnél kiderül, a helyszínen 35 ezer forintot kell majd fizetni a bérletért.


Jó a SZIN hangulata, de sokan választanak már olyan fesztivált, ahol nagyobb neveket kapnak a drága jegyekért (fotó: Lokál)

Bohus Miklós éveken át járt a SZIN-re, de 2018 óta egyre nagyobb csalódásként éli meg a rendezvényt.

– Elfogadom, hogy a szervezők nem tehetnek bizonyos tényezőkről, például arról, hogy Sean Paulnak meg kellett műteni a lábát, a Prodigyt pedig tragédia sújtotta. Ennek ellenére viszont nem látom, hogy miért kell a bérletárakat ennyire felhúzni. Tavaly emiatt nem mentem egy fesztiválra sem, de jövőre úgy néz ki, valamelyik nagyobb fesztiválra váltok napijegyet. A SZIN fellépőit majd’ minden évben látom, nem nyújt új élményt a fesztivál – fejtette ki álláspontját Miklós.


SZIN bérletárak

 

2019

Elővétel: 17 ezer Ft

Helyben: 30 ezer Ft

 

2020

Elővétel: 19 ezer Ft

Helyben: 35 ezer Ft

Idén a Partfürdőn fellépő legnagyobb nevek a Clean Bandit, Salvatore Ganacci, Afrojack, valamint a Dubioza kolektiv és Alvaro Soler voltak. Egy éve a jegyértékesítés 17 ezerről indult, ezután fokozatosan emelkedtek a díjak a helyszíni 30 ezerre.

Lehet ennél sokkal drágábban is fesztiválozni: a Szigetre most 112 ezer forint helyett 96 ezerért lehet 7 napos bérletet venni, a VIP-ért pedig 200 ezret kell kicsöngetni. Európa egyik legnépszerűbb fesztiválja bővelkedett a sztárokban 2019-ben: a nagyszínpadon koncertezett napjaink egyik legnagyobb popsztárja, Ed Sheeran, majd fellépett Post Malone is, ezután pedig a Foo Fighters show-jával ért véget a Sziget.

Fellépők?

2019-ben a fesztiválon a legnagyobb nevek a Clean Bandit, Salvatore Ganacci, Afrojack, valamint a Dubioza kolektiv és Alvaro Soler voltak. Azonban még semmit nem tudni arról, hogy kiért, kikért kell idén 35 ezret fizetni?

Nem kezdték el a jegyértékesítést a Balaton Soundra, viszont idén Zamárdiban csinált bulit az idei év legkeresettebb DJ-párosa, a The Chainsmokers. Rajtuk kívül Armin van Buuren és DJ Tiesto, illetve Future is fellépett. A Volt fesztiválra sem lehet még jegyet váltani, viszont idén ott is sztárparádé volt. Többek között koncertezett Slash, a Black Eyed Peas, Robin Schulz, a Cypress Hill és a Papa Roach. Ezek a fesztiválok is magasabb árkategóriába tartoznak.

Egyelőre semmit nem tudni arról, hogy kik lesznek a fesztivál fellépői idén.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek