EUR: 333,95 Ft
CHF: 307,12 Ft
2019. november 14., csütörtök
Aliz

Egyéb Szekszárd

40 zsák szemetet gyűjtöttek

A Zölden Szekszárdon és Környékén elnevezésű civil közösség az elmúlt hetekben többször is szervezett szemétszedési akciót a megyeszékhelyen. Legutóbb a szekszárdi kálvária és környékére szerveztek hasonló akciót, ahol 40 nagy méretű zsák szemetet szedtek össze, 20 önkéntes segítségével. Zombori-Hahn Eszter a Zölden Szekszárdon és Környékén közösség egyik tagja elmondta, hogy szükség van a jövőben is hasonló kezdeményezésekre, de a szemléletformálást is nagy kihívásnak tartják.

Az önkéntesek egy kétszemélyes matracot is találtak az erdő mélyén Fotó: Zölden Szekszárdon és környékén/Facebook

– Először is szeretnénk megköszönni az önkénteseinknek, akik rászánták a szombat délelőttjüket arra, hogy a Kálvária környékét meg tudjuk tisztítani. Az összegyűlt hulladék mennyisége megdöbbentő volt, mindenféle hulladék a kezünk ügyébe akadt. Néhányat megemlítenék: rengeteg műanyag palack, alkoholos üvegek, cigarettacsikkek tömkelege, papírpoharak, műanyag kanalak, energiaitalos dobozok, de még egy kétszemélyes matracot is találtunk. Sajnálatosnak tartjuk, hogy egy jelentős rétegnek evidens dolog az, hogy megveszi a gyorsétteremben az elvihető ételt, felmegy a kilátóba csodálni a várost, majd elhajítja szemetét az erdő mélyére, fűbe, parkolóba – részletezte Zombori-Hahn Eszter.


Legközelebb november 23-án várják a lelkes önkénteseket, amikor a szekszárdi Prométheusz parkban szerveznek hasonló szemétszedő akciót.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.