2020. július 07., kedd
Apollónia

Extra

700 milliós kezelése után hazaengedték Leventét

Hosszú Levente kedden megkapta a 700 millió forintos kezelést a Bethesda Gyermekkórházban. A genetikai betegségben szenvedő kisfiú jól van, szerdán már haza is engedték.

Ismét alkalmazták az Egyesült Államokban szabadalmaztatott, Európában még nem törzskönyvezett génterápiás gyógyszert, amelynek ára csaknem 700 millió forint. A pénzt másodszor is összegyűjtötte az ország, így Zente után az SMA-ban szenvedő másik kisfiú, Levi is megkaphatta az egyszeri génterápiás kezelést.


Fotó: Facebook

Fotó: Facebook/Kocsis Ágnes

„Nagyon hálásak vagyunk, Nélkületek nem ment volna! Levi jelenleg jól van, ügyes volt, mint mindig. (…) Nagyon vártam, hogy szerda legyen és hazamehessünk az albérletbe, ami itt van a kórház közelében. Itt töltjük a karanténidőt továbbra is. Most már nyugodtabb vagyok, és Levi is. Sokat játszottunk délután, sőt még segített főzni is” – írta közösségi oldalán az édesanya.

Az SMA (spinális izomatrófia) egy ritka genetikai betegség, amely az izommozgások gyengüléséhez, elvesztéséhez, majd kezelés nélkül a légzőizmok bénulása miatt halálhoz vezet.

Korábban egy másik SMA-s kisfiúnak, Zentének is összegyűlt a 700 millió forint, ő október végén kapta meg a kezelést a Bethesda Gyermekkórházban. Azóta az állapota egyre jobb, az édesanya a napokban egy videót töltött fel a YouTube-ra, amelyhez ezt írta: „Zente tolat. Már nem csak kézzel képes lökni magát.”

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek