EUR: 353,60 Ft
CHF: 332,85 Ft
2020. július 09., csütörtök
Lukrécia

Egyéb Győr

89 éves lenne Török István

Török István az 1956-os forradalom győri eseményeinek kiemelkedő alakja volt. Az emigrációból az amnesztia reményében tért haza, ehelyett letartóztatták, majd kivégezték. Születésének 89. évfordulóján emlékezett rá a város.

Török Istvánra születésének 89. évfordulóján emlékezett a város
Fotó: O. Jakócs Péter

– Török István mindössze 28 esztendőt töltött a földi pályán, tetteivel mégis a történelem nagy alakjai közé emelkedett. Ifjú kora ellenére is vezető szerepet vállalt a forradalom győri eseményeiben, sőt a küzdelmet még akkor sem adta fel, amikor már nyilvánvalóvá vált, hogy a szabadságvágy felett a lánctalpak aratnak fájó győzelmet – mondta beszédében Radnóti Ákos alpolgármester Török István emléktáblájánál.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.