EUR: 351,14 Ft
CHF: 330,44 Ft
2020. július 03., péntek
Kornél, Soma

Egyéb XI.kerület XII.kerület

A családszervezeteknek szívügyük a beteg babák élete

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) és más hasonló hazai szervezetek egész évben azon dolgoznak, hogy a családok életét segítsék. Az adventi időszak pedig kiemelten fontos az életükben, hiszen ebben az évben már negyedszer fognak össze egy jó cél érdekében. A Családszervezetek IV. Adventi Jótékonysági Vásárán, december 1-jén, a MOM Sportban a szívbeteg gyermekek állnak az adománygyűjtés középpontjában.

– Őszintén bevallom, ahogy két éve a koraszülöttek esetében is nagyon mélyen megérintett, amikor a kórházban jártunk, és ez most sem volt másként. Ezek a pici babák épp csak megérkeztek a világba, és máris műtétre várnak, vagy már műtét után vannak – számolt be tapasztalatairól Király Nóra, a Ficsak alapítója. Az ötgyermekes édesanya hozzátette, nagyon nehezen tartotta vissza a könnyeit.


– Köszönöm mindenkinek, aki támogatja ezt a nemes ügyet, hogy egy vagy akár több nyitott inkubátorral segíthessünk, hogy a pici szívek tovább doboghassanak.

 

Online gyűjtés

A IV. jótékonysági vásár célja, amellett, hogy szeretnék felhívni a figyelmet a szívbetegséggel élő gyermekekre, hogy az Okkal Dobban Alapítványon keresztül a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet (GOKI) Gyermekszív Központja számára egy operatív nyitott inkubátort lehessen megvásárolni. Ebben az évben már nem csupán a vásáron, hanem az eseményt megelőző időszakban online is elkezdték a gyűjtést az eszközre. Az Adjukössze.hu oldalon található a gyűjtés linkje, amelyen keresztül néhány perc alatt könnyen lehet adományozni.

Kapcsolódó Cikkek