EUR: 333,69 Ft
CHF: 306,79 Ft
2019. november 14., csütörtök
Aliz

Életmód

A felmondás jogszerű lépései

A munkáltató és a munkavállaló szempontjából sem lényegtelen, hogyan történik a felmondás. Nézzük, mire kell figyelnie a munkavállalónak és mire a munkáltatónak.

  1. A felmondás mindig írásban és az arra jogosult személy által történjen. Sose mondjunk fel szóban, ugyanis a szóban közölt felmondás jogellenes!
  2. Mindig világosan és okszerűen legyen leírva, hogy mi az a valós indok, amelyre tekintettel a munkaviszony megszűnik. A munkáltató és a munkavállaló általi felmondás közötti legnagyobb különbség az, hogy amíg egy dolgozó bármilyen okból felmondhat, és felmondását nem köteles megindokolni, addig – a próbaidőt leszámítva – a munkáltató csak bizonyos, a törvényben meghatározott okok esetén mondhat fel, és főszabály szerint a felmondást írásban indokolnia is kell.
  3. A megszüntetés indoka a munkavállaló munkaviszonnyal kapcsolatos magatartásával, képességével vagy a munkáltató működésével összefüggő ok lehet.
  4. Számos jogszabály védi a munkavállalót a munkáltató általi egyoldalú munkaviszony megszüntetése ellen. Felmondási védelem illeti meg a védett korúakat vagy a várandósság alatti időszakot.
  5. A munkaviszony nem azonnal, hanem egy meghatározott felmondási idő elteltével szűnik meg. Ezen időszak legalább felére mentesíteni kell a munkavállalót a munkavégzés alól.
Címkék

Kapcsolódó Cikkek