EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,75 Ft
2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb XXI.kerület

A Gyermekszigetben megújult a Füstifecskék „fészke” is

A Csepeli Gyermeksziget Program keretében átadták a Füstifecskék Tagóvoda felújított játszóudvarát. A Csepeli Városfejlesztési Nonprofit Kft. beruházásában elkészült óvodaudvar 62 millió forint önkormányzati forrásból újult meg.

Borbély Lénárd polgármester beszédében utalt rá, hogy a 2014-ben indult Csepeli Gyermeksziget Program keretében az összes bölcsődei és óvodai udvar megújul.


– A kerület méltón viselheti a családbarát önkormányzat címet, itt minden gyermeknevelési intézmény egyformán fontos.

A polgármester a műszaki adatok ismertetése után elmondta: az óvoda két egyedi játszóeszközzel (babaház és vonat) gazdagodik, amelyet a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. faipari osztályának munkatársai készítenek el.


Hirholczné Faragó Tünde intézményvezető a felújítás kapcsán megköszönte az önkormányzat támogatását. Elmondta: az óvoda elsősorban a környezetvédelmi nevelés területén jeleskedik, ennek magas szintű megvalósításához tervezték az udvart, és főként ilyen jellegű játékokat választottak. Ezenkívül az intézmény a Csepeli Gyermeksziget Program keretén belül két éve életre hívott balesetmentes közlekedési projektben is részt vesz, és használója a 2018-ban átadott Bringavárosnak.

Mennyi újdonság!

A füvesítésnél automata öntözőrendszert alakítottak ki és fúrt kutat, új előtető épült a terasz fölött, 324 négyzetméter térkő burkolat készült. Két új homokozó épült napvitorlás árnyékolással, új takaróponyvákkal, valamint egy-egy darab új játéktároló, ételmaradék-, valamint szerszámtároló. Kihelyeztek egy ivókútat, egy szolár zuhanyzót, és egy tűzrakóhelyet létesítettek. A gyerekek három új játszóeszközt (kombinált mászóvár, egyensúlyozó, fészekhinta) kaptak, a mászó alagutat és a meglévő padokat pedig felújították, a korábbi medencét átalakították magas ágyássá. A játékok alatt a szabványoknak megfelelő ütéscsillapító homokburkolat lett 104 négyzetméteren. Az udvaron 2072 négyzetmétert gyepesítettek és 71 négyzetméteren cserjéket ültetettek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.