EUR: 338,42 Ft
CHF: 319,00 Ft
2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Egyéb Győr

A Király testvérek is Győrben ünnepelnek

Az adventi időszakban, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is láthatjuk a népszerű fényjátékot, korcsolyázhatunk a Dunakapu téren, és természetesen koncertekkel is hangolódhatunk a közelgő ünnepekre.

Az idén november 29-én indul az Advent Győrben programsorozat, amelynek kezdetére ünnepi díszbe öltözik a város. A 17 órai megnyitón felkapcsolják a díszvilágítást, és elkezdődik a programok sora is, amelyek között minden korosztály megtalálhatja a kedvére valót.


Újra csodás adventi hangulat várja a győrieket
Fotó: Marcali Gábor

– A felújított belvárosi terek hangulatos helyszínt biztosítanak mindehhez, az idén már a megújult Bécsi kapu tér is ünnepi díszvilágítást kap – mondta el dr. Fekete Dávid alpolgármester, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy újra megnyílik a város jótékonysági faháza is a Széchenyi téren. Itt meghitt, ünnepekre hangoló programokkal, hétvégén kiskoncertekkel találkozhatunk, és persze ezúttal is itt találjuk a karácsonyfát, az adventi koszorút, a betlehemet, a gyermekvasutat és az állatsimogatót is. A csillagszóró játszótéren a gyerekek csütörtöktől vasárnapig óriás diótörőt, havas téli minigolfot, fenyőlabirintust, sőt háromdimenziós hóemberépítőt is találnak. Sötétedés után itt láthatjuk az adventi fényjátékot is.

Korlátozott számban bögre is kapható, amely a környezettudatos életre próbálja felhívni a figyelmet
Fotó: Marcali Gábor

A fényjáték időpontjai

Hétfőtől csütörtökig 17-től 20 óráig, pénteken és szombaton 21 óráig, míg vasárnap 19 óra kivételével szintén 17-től 21 óráig látható óránként a fényjáték.

A Dunakapu tér a szórakozás helyszíne, ahol ismét megnyílik a korcsolyapálya. A közönségkorcsolya mellett az idén is láthatjuk a jégrevüt.


Hamarosan kezdetét veszik az adventi rendezvények
Fotó: Marcali Gábor

Jégrevü

A revüt a megnyitó napján, majd a négy adventi vasárnapon láthatjuk 18 órától, szombatonként pedig műkorcsolya- és jégkorong-bemutatókat élvezhetünk. A jégpályán hétfőtől csütörtökig 10-től 20 óráig, míg péntektől vasárnapig 22 óráig korcsolyázhatunk.

Az óriáskerék az adventi időszakban lehetőséget teremt arra, hogy felülnézetből is megcsodálhassuk az ünnep fényeit. A karácsonyi vásárban a kézműves termékeket a Széchenyi téren, a hagyományos vásári forgatagot a Megyeház téren találjuk, míg a Baross út az idén is a gasztronómiáé.

Király Viktor és tervére Linda is fellép
Fotó: Marcali Gábor

A Széchenyi téri színpad mellett számos helyszínen élvezhetjük a színes programokat, az ingyenes mellett belépőjegyes rendezvények is várják a kikapcsolódni vágyókat. Olyan előadók, együttesek fellépéseit láthatjuk, mint a Budapest Bár, Majka és a 100 tagú cigányzenekar, a Malek Andi Soulistic, Vásári André és a Dumaszínház sztárjai. December 9-én pedig Király Viktor és Király Linda a Richter Teremben ad ünnepi koncertet.

Kapcsolódó Cikkek