2020. július 08., szerda
Ellák

Egyéb Eger

A Legényes zenekar bejutott a Fölszállott a páva élő adásába

A Duna Televízió élő adásában versenyezhetett az egri Farkas Ferenc zeneiskola népzenészei által, tanáruk kezdeményezésére összeállt formáció a Legényes zenekar. Kihívásként tekintenek a műsorra, hisz ki kell mozdulniuk a megszokott közegből, de reménykednek abban, hogy ez előnyükre válik. Egyszer szívesen muzsikálnának együtt a Dűvő zenekarral, nagyon szeretik a játékukat, és tanulnának is tőlük.

A Fölszállott a páva műsorában ezúttal is négy kategóriában – énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncospárok; néptáncegyüttesek – mérhették össze a tudásukat. Az előző évekhez hasonlóan 48 produkció állt a Fölszállott a páva színpadára, karácsony előtt pedig kiderül, kik lesznek a kategóriák legjobbjai és ki lesz 2019-ben a nézők kedvence.


A hangszeres szólisták, hangszeregyüttesek és zenekarok közül az élő adásokban folytathatja többek között a budapesti Csapodi Tádé, a nyíregyházi  Majoros Ditta, a komáromi Ördöngős Népzenetanoda, illetve az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola egyik zenekara, a Legényes zenekar.

A zsűri tagjai

Sebestyén Márta, Kossuth-díjas népdalénekes; Salamon Bea előadóművész, népi hegedűtanár, a népművészet ifjú mestere, a Magyar Arany Érdemkereszt birtokosa; Kocsis Enikő Harangozó-díjas koreográfus, táncművész, a Szentendre Táncegyüttes, a Győri Lippentő és a Fitos Dezső Társulat művészeti vezetője; Eredics Gábor Kossuth-díjas népzenész, akadémikus, a Vujicsics együttes vezetője, a Zeneakadémia tanára; Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus, táncművész, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti igazgatója, a Honvéd Együttes igazgatója.

Kapcsolódó Cikkek