EUR: 336,04 Ft
CHF: 313,05 Ft
2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Belföld

A Lokált betiltaná, a HVG-t ingyen reklámozza Karácsony

Miközben Karácsony Gergely példátlan támadást intézett lapunk és ezáltal a sajtószabadság ellen, addig a főpolgármesterről propagandacikket közlő ellenzéki HVG-t ingyen reklámozza.

Mint ismert Karácsony Gergely már a főpolgármesteri kampányában is lapunk betiltásáról, ellehetetlenítéséről beszélt, megválasztása óta folytatta sorozatos támadásait, szinte nem volt olyan interjú, amiben ne fejezte volna ki a Lokállal szembeni ellenérzéseit.


A Ripost hívta fel a figyelmet, hogy erről is összevissza fecseg a főpolgármester. „A Lokálnak érvényes szerződése van a BKK-val, jelentette ki Karácsony, de kapásból nem tudta felidézni, hogy abban milyen feltételek vannak a felmondást illetően” – írta a Ripost, majd szó szerint idézik Karácsonyt: „A 2016-os szerződésre emlékszem, ha van újabb, arra nem. Nem ismerem a feltételeket, de utasítani fogom a BKK-t, hogy vizsgálja meg a lehetőségeket és mondja fel a szerződést.” Lapunk a múlt héten tiltakozott Karácsony támadása ellen.

„A magyar demokrácia történetében példátlan módon betiltás vár arra a lapra, amelyik nem tetszik Budapest új vezetőjének. De tehet Karácsony bármit: meg fogjuk találni a módját, hogy eljussunk az olvasóinkhoz” – írtuk akkor.


Nos, aznap Karácsony Gergely megüzente mit is gondol a sajtószabadságról: a neki nem tetsző lapokra betiltás vár, a neki hízelgő újságokat eközben ingyen reklámozza. A főpolgármester ugyanis a HVG óriásméretben kinyomtatott, őt ábrázoló címlapjával pózol saját Facebook-oldalán.

Kapcsolódó Cikkek