EUR: 353,50 Ft
CHF: 332,18 Ft
2020. július 07., kedd
Apollónia

Életmód

A manézsban versenyeznek a dalok

Dalpályázatot hírdetett a Fővárosi Nagycirkusz Kötéltánc címmel. A 12 döntős élőben adja elő pályaművét a manézsban november 26-án. A koncertshow-n egy világszámot is megtekinthetnek a nézők: a többszörös cirkuszfesztivál-díjas ifj. Simet József mutatja be lélegzetellálító magasdrót-számát, de fellépnek Nyerges Anna artistanövendék és a Hófödte álom – Ősi cirkuszi mese című téli műsor szereplői.

Nyerges Anna artistanövendék (Fotó: Máté Krisztián)

– A cirkusz csodáját megfogalmazó dalokat héttagú szakmai zsűri értékeli, és a közönség is szavazhat az általa legjobbnak ítélt számra – mondta el Szabó László, a produkció rendezője a Fővárosi Nagycirkusz sajtótájékoztatóján. – A három dobogós dal pénzdíjban részesül, szerzőiket 1 millió, 500 ezer és 350 ezer forinttal jutalmazzák. Az est nézőinek szavazatai alapján 500 ezer forintos közönségdíjat is kiosztanak – tette hozzá. A számokra október 28. és november 10. között online szavazhatott a közönség, a pályaművekre összesen 1641 szavazat érkezett. A döntős 12 dal között lesz Blum József és a Four Fathers A légtornász, Czimmermann Kitti A Cirkusz valami más, a Dániel Balázs Trió és Pleszkán Écska Circus of the World, Dinyés Dániel és Hegyi György Ugye elkapsz majd, valamint Jakobicz Eszter Kötéltánc című száma. A döntőbe jutott még a Bornai Tibor vezette Közös Éneklődési Kör című produkció Cirkusztündér című száma, továbbá Nejad Flóra és a Talamba Benne a világ, Szloboda Tibor Kötéltánc, The Anahit Together, valamint Gáti István, Vida József és Vincze Lilla Eljött a cirkusz című dala. A közönség Orosz Mihály és Iványi Márta Ilyen az ember, valamint Pejtsik Panna Ki a manézsra lép című számát juttatta a döntőbe.


Ifj. Simet László

Az élő legenda

A Cirque du Soleil sztárja, ifj. Simet László igazi élő artistalegenda, a Kötéltánc című dalpályázat döntőjének akár hiteles ihletadója is lehetne. Húszévesen csatlakozott szülei magasdrót-egyensúlyozó számához, 1978-tól velük lépett fel a világ legnevesebb cirkuszaiban. 1989-től drótkötélen motorozik, majd 1995-től a halálkerék is színesíti a produkcióját. Legújabb száma az Astronauts címet viseli, ami a halálkerék és a magasdrót kombinációja. Tizenhárom éve visszatérő szereplő a Cirque du Soleil műsoraiban, ahol főszerepet is játszott. Skywalkkal lépett fel a 2012-es londoni olimpia és paralimpia záróünnepségén. Tehetségét számos szakmai díjjal jutalmazták, többek között Hortobágyi Károly-díjjal, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével, emellett számos nemzetközi cirkuszfesztiválon aratott sikert. Az idén nyáron hatvanadik életévét betöltő cirkuszművész nemrég megdöntötte a saját magassági rekordját: Kínában, az első Wencheng Dawazi International Competition Fesztiválon 87 méter magasban, egy 157 méter hosszú drótkötélen szaladt át többször is. A versenyen gyorsaságával harmadik helyezést ért el.

 

Az ítészek

A zsűri elnöke Molnár György „Elefánt” zeneszerző, gitáros. A zsűri tagjai között van Szakál László, a Fővárosi Nagycirkusz zenei vezetője, Szente Vajk színművész, rendező, Szomor György színművész, dalszövegíró, Polyák Lilla énekesnő, színművész, Varró Dániel költő és Keresztes Ildikó énekesnő, színművész.

 

Kapcsolódó Cikkek

  • A szenior okosórával mindig el lehet érni a papát

    A szenior okosórával mindig el lehet érni a papát

    Az okostelefonok ellen tiltakozó korosztály számára ideális a Senior Okosóra, hiszen megszűnik bennük az a félelem, hogy elállítottak, a többi családtag számára pedig megnyugtató, hogy bármikor  el lehet érni a nagymamát vagy  a nagypapát.

  • Szúnyogok ellen természetes módszerekkel!

    Szúnyogok ellen természetes módszerekkel!

    A szúnyogirtás minden korszaknak egy sajátos tevékenysége, enélkül a nyári estéket nemigen ússzák meg az emberek. Csapdosni ide-oda, szidni a kellemetlenkedő zümmögőket, úgy tűnik, sosem megy ki a divatból. Eme lények szívósak, szaporák.