EUR: 351,15 Ft
CHF: 330,34 Ft
2020. július 02., csütörtök
Ottó

Egyéb Nagykanizsa

A Nilfisk legnagyobb gyárát avatták fel

Új, 32 ezer négyzetméteres gyártóüzembe költözött a Nilfisk Nagykanizsán. Ez lett az ipari tisztítógépeket gyártó dán világhálózat legnagyobb gyára, ahol négyszázötvenen dolgoznak.

A Nilfisk Production Kft. ma már Kanizsa három legnagyobb munkaadója közé tartozik. Mint Kalocsai Norbert ügyvezető felidézte, a 2003-as magyarországi induláshoz képest háromszor akkora területen és létszámmal dolgoznak. A magyarországi gyártóközpont két üzemből áll, az egyik a kanizsai, a másik pedig Szigetszentmiklóson működik, és ez a Nilfisk-csoport nemzetközi szinten legnagyobb termelőközpontja.


A világcég Európában, Ázsiában és Amerikában nyolc gyárat üzemeltet, és összesen 5500 embert foglalkoztat. A kanizsai üzem adja a dán vállalat teljes gyártókapacitásának mintegy 40 százalékát. A magyarországi cég tavalyi árbevétele meghaladta a 170 millió eurót (56 milliárd forint), ami jórészt exportból származott. Az adózott eredmény a múlt évben 7,1 millió euró (2,3 milliárd forint) volt.

Soeren Pap Tolstrup, Hans Henrik Lund, Kalocsai Norbert és Jesper Terndrup Madsen avatta fel a kanizsai gyárat, amelyben négyszázötvenen dolgoznak (Fotó: MTI/Varga György)

Soeren Pap Tolstrup, a Nilfisk globális gyártásért felelős alelnöke a távirati irodának arról beszélt, hogy az elmúlt években világszerte igyekeztek koncentrálni gyártási tevékenységüket, ezért döntöttek úgy, hogy megerősítik magyarországi jelenlétüket. A szigetszentmiklósi gyárba telepítették át Olaszországból az ipari seprő- és padlótisztító gépek gyártását, Nagykanizsán pedig ipari porszívók mellett az eddig Szingapúrban gyártott magas nyomású mosóberendezések előállításával is foglalkoznak.


Elégedettek

Hans Henrik Lund, a Nilfisk vezérigazgatója és ügyvezető elnöke úgy fogalmazott: a magyar dolgozók szakértelmére és lojalitására alapozva erősítették meg a nagykanizsai gyártóüzemet, így a cégcsoport világszerte működő egységei közül ez már a legnagyobb. 2003-as alapítása óta, vagyis közel 20 éve van jelen a Nilfisk Magyarországon, ahol az infrastruktúra és a szakértelem terén jelentős fejlődést tapasztaltak, ami a cégcsoport további működését is megerősíti.

 

Itt volt a nagykövet is

Kirsten Geelan, Dánia magyarországi nagykövete egyebek mellett arról beszélt a gyáravatón, hogy a dán cégek egyre nagyobb számban exportálnak, és az általuk termelt érték is folyamatosan nő. Úgy vélekedett, a több mint 100 éves múltra visszatekintő, Dániában mindenki által ismert vállalat elkötelezett dolgozóinak folyamatos képzése, a minőségi gyártás és a vásárlók magas színvonalú kiszolgálása iránt.

Kapcsolódó Cikkek