EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 04., szombat
Ulrik

Egyéb II.kerület XII.kerület

A támogató közösségek létrejöttét, a kívánt gyermekek megszületését segítőket díjazták

Átadták a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány által meghirdetett Kopp–Skrabski-díjakat a nemrégiben újjáépített Lóvasút Rendezvényközpontban. Az alapítvány célja a díjjal, hogy felhívja a figyelmet azokra a személyekre és házaspárokra, akik kiemelkedő tevékenységet végeznek a társadalom lelki egészségéért, támogató közösségek létrejöttéért, a családbarát szemléletért, mások boldogulásáért, a kívánt gyermekek megszületéséért.

Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke kiemelt két jelöltet: Keresztes Ilona szerkesztő, műsorvezetőt, valamint Szám Katalint, a Képmás Magazin főszerkesztőjét, akik különdíjban részesültek.


A Kopp–Skrabski-díjak odaítélésre bárki javaslatot tehetett, amelyeket a díj kuratóriuma bírált el. A tíz jelölt személy és tizenegy házaspár közül végül dr. Bálint Balázs szülész-nőgyógyászt, valamint Bittsánszky János nyugdíjas kertészmérnököt és Bittsánszky Sári katolikus családreferenst díjazta a zsűri.

A Szent Imre Kórház szülészorvosát is díjazták


Dr. Bálint Balázs egyik létrehozója a Bethesda abortuszmentes szülészetének, ahol lehetővé válik a természetes szülés vagy a kórházi otthon szülés is. A Gólyafészek Születésközpont vezetője, a Szent Imre Kórház orvosa. Fontos számára, hogy az emberre, mint teljes egységre tekint. Szabadidejében cserkészcsapatot vezet, melyet többed magával alapított, és aminek már több mint 150 gyermek a tagja.

A Bittsánszky házaspár nevéhez kapcsolható az Antióchia lelkiségi mozgalom megalapítása, mely mára országos kiterjedésűvé alakult. Célja a fiatalok, a 16–25 év közötti korosztály összefogása Krisztust szerető közösségben, ahol egymás megismerése és elfogadása által a fiatalok hitben és barátságokban megerősödve stabil közösséget találhatnak.

A jelölt személyek közül közönségdíjban részesült Somodi Dorottya, aki a Minden babának jár kampány megálmodója. Közönségdíjban részesült továbbá Lévai Zsuzsanna és Orbán Péter.

 

A díj névadói

Kopp Mária (1942–2012) magyar orvos, pszichológus, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének tudományos igazgatóhelyettese, a Semmelweis Egyetem – MTA „Mentális Egészségtudományok” társult kutatócsoportjának vezetője volt. A pszichológiai tudományok akadémiai doktora. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom életre hívója. Férje, Skrabski Árpád (1939–2009) számítógépes mérnök, szociológus, demográfus. A szociológiai tudományok kandidátusa, főiskolai tanárként dolgozott. Mindketten 70 éves korukban hunytak el. Lányuk, Skrabski Fruzsina elmondta, egy házibuliban ismerték meg egymást, és édesapja haláláig éltek boldog házasságban. „ Negyvennégy évig éltek együtt házasként, igazi értelmiségiek, keresztények, cselekvők voltak.”

Kapcsolódó Cikkek