EUR: 331,01 Ft
CHF: 302,32 Ft
2019. december 09., hétfő
Natália

Életmód

A zárt cipős időszakban is fontos a lábápolás

A latyakos ősz különlegesen kedvező feltételeket alakít ki a körömgomba fertőzés kialakulásához a lábon. A zárt lábbeli is okozója lehet a fertőzés kialakulásának.

A mostanában tapasztalt, hol hideg, esős, hol pedig langyos, napsütéses időjárás váltakozása fejtörést okoz, hogy milyen cipőt vegyünk fel reggel. A zárt, nem szellőző lábbeli egész napos viselése, a nedvesség és a meleg váltakozása ideális közeg a gombásfertőzések kialakulásához. A gombásodás kialakulását számos tényező elősegítheti: a körömlemezt érő sérülések, ismételt mikrotraumák, rendszeres sportolás, meleg, nedves környezet, időskor, vérkeringési zavarok, cukorbetegség, immunrendszert legyengítő betegségek, illetve bizonyos gyógyszerek szedése. A megelőzésben jó szolgálatot tehet az irodai váltócipő, a pamut zokni viselése, valamint a rendszeres lábápolás.  Fontos, hogy amikor a betegség egy körmön kialakult, akkor semmiképpen sem szabad várni, hiszen  a körömgomba fertőző, csak idő kérdése, mikor terjed át a többire is. Akár a körömápoló eszközökkel is átvihetjük a gombát a többi körömre. A betegség egyébként is rendkívül makacs természetű, és a gyógyulás is lassú, nem múlik el magától, ezért feltétlenül fontos a kezelése.


Kapcsolódó Cikkek

 • A jó szájápolás megelőzhet számos betegséget

  A jó szájápolás megelőzhet számos betegséget

  A jó szájhigiéné több szempontból is fontos, hiszen általános egészségi állapotunkra nézve is kedvező hatással bír. Most kutatók egy meglepő tanulmányban arról számolnak be, hogy a fogmosás csökkentheti az Alzheimer-kór, valamint számos más betegség kockázatát, valamint segít a szív- és érrendszer védelmében.

 • Tudta? Ennyien hazudnak a munkájukról

  Tudta? Ennyien hazudnak a munkájukról

  Tegye a szívére a kezét mindenki! Ugye előfordult már, hogy lódított a munkahelyén? Persze nem kell rögtön valami hatalmas nagy hazugságra gondolni, de szinte biztos, hogy olyan ember nem létezik, aki még soha egyetlen egy kis füllentést ne ejtett volna meg, akár a főnökénél, vagy épp a kollégájának nem mondott igazat.

 • Akik már nem öregszenek meg

  Akik már nem öregszenek meg

  Az I. világháború lezárásának századik évfordulója alkalmából Peter Jackson, A Gyűrűk Ura trilógia Oscar-díjas rendezője bemutatja lélegzetelállító dokumentumfilmjét, amelyben a Nagy Háborút oly módon vitte a nagyvászonra, mint korábban senki más.

 • Télen is óvjuk a bőrünket!

  Télen is óvjuk a bőrünket!

  A tél, az extrém hideg, a fűtött lakások szárazabb levegője, valamint a kinti és benti hőmérséklet közötti különbség megviseli a bőrt. Dr. Torma Katalin, az Oxygen Medical bőrgyógyász szakorvosa olyan hasznos tanácsokkal szolgál, amelyek segítenek a problémás, viszkető bőrt újra selymessé, hidratálttá tenni.