EUR: 344,42 Ft
CHF: 321,99 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Belföld

Adócsaló ügyvédet bíztak meg Gyurcsányék

Felháborodásukat fejezték ki kormánypárti politikusok az Országgyűlésben, hogy több DK-s polgármester a milliárdos adócsalással vádolt Czeglédy Csaba ügyvédi irodáját bízta meg. Az ügy miatt az ellenzéki pártok is egymásnak estek. 

Amíg egy adóbűnözővel küzdenek az átláthatóságért, addig zéró, nulla alapjuk van arra, hogy bárkit is számon kérjenek – üzent az ellenzéknek az Országgyűlésben Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. – Milyen szolgálatot tett önöknek ez az ember, hogy ennyire látványosan kell kifizetni? – tette fel a költői kérdést Dömötör.


A fideszes Böröcz László arcpirítónak nevezte, hogy egyes baloldali kerületek azt a Czeglédy Csabát szerződtették átvilágításra, akit felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt, valamint jelenleg is diákok megkárosítása okán folyik ellene eljárás.

Mint ismert, a hétvégén derült ki, hogy a DK-s vezetésű VII. és XI. kerületi önkormányzat is a hatmilliárd forintos költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba ügyvédi irodáját bízták meg a hivatalok átvilágításával. Gyurcsányék mindenképpen szeretnének „fogást találni” az előző, kormánypárti vezetésen, de a Ripost szerint úgy látszik, kecskére bízták a káposztát.


Gyurcsány és Czeglédy egyébként baráti viszonyban vannak, az ügyvéd többször is képviselte a bukott miniszterelnököt és annak feleségét. Amikor pedig Czeglédy cégeinek pénzre volt szükségük, Gyurcsányék családi vállalkozásától, az Altustól kaptak kölcsön.

Az ügyben az ellenzéki pártok is egymásnak estek. A Momentum, a Jobbik és az LMP is elítélte Czeglédy megbízását, míg a DK az ellenzéki pártok közti szolidaritást kérte számon szövetségesein.

Momentum: Öngól

„Czeglédy ügyvédi irodájának megbízása öngól: a teljes ellenzék hitelességét rombolja, hogy egy pártközeli, egyértelműen nem független, korábbi MSZP-s politikust bíznak meg önkormányzati cégek átvilágításával” – írta a Momentum.

LMP: Elfogadhatatlan és észszerűtlen

„Nem tartjuk észszerűnek és elfogadhatónak, hogy olyan ember cége vizsgálódjon közpénzeket érintő ügyekben, aki maga sem megbízható” – közölte az LMP.

Jobbik: Az együttműködés megcsúfolása

„Az, hogy Gyurcsány Ferenc bizalmasa, akit már 2010 előtt (!) jogerősen elítéltek adócsalásért és magánokirat-hamisításért, újra pozícióba jut, ráadásul céges átvilágítások kapcsán, az ellenzéki együttműködés megcsúfolása” – mondta Bencsik János, a Jobbik budapesti elnöke.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Fidesz: Az MSZP hiteltelen nemzeti ügyekben

    Fidesz: Az MSZP hiteltelen nemzeti ügyekben

    Az MSZP hiteltelen a nemzeti ügyekben, a Fidesz a nemzeti összetartozás ügyében senkit nem tekint hitelesnek, aki Gyurcsány Ferenccel összeáll – írta a nagyobbik kormánypárt frakcióigazgatója hétfői közleményében a szocialista Molnár Zsolt nyilatkozatára reagálva.

  • A veszélyhelyzet megszüntetéséről tárgyal az Országgyűlés a héten

    A veszélyhelyzet megszüntetéséről tárgyal az Országgyűlés a héten

    Háromnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés ezen a héten. A képviselők kedden ismét a kormány tagjait kérdezhetik, szerdán a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet megszüntetéséről kezdenek tárgyalni, míg csütörtökön a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója alkalmából tartanak emlékülést.