2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Egyéb Miskolc

Adományból festettek a megyei kórházban

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház két tagintézménye a bócsai festékgyár „Poli-Farbe – Színnel-lélekkel” pályázatán hatmillió forint értékben, összesen több mint 17 ezer négyzetméter falfelület festésére elegendő támogatásban részesült. A vállalat segítségének köszönhetően három tagkórházi osztály megújulásán túl a miskolci urológián egy újabb életmentő műszert is üzembe helyezhettek.

Az intézménybe érkező festékadományból a megyei központi kórház miskolci Semmelweis Tagkórházának, illetve a szikszói II. Rákóczi Ferenc Tagkórházának forgalmas egységeit szépítették meg. A miskolci tagintézményben a bőrgyógyászati és az infektológiai – a fertőző betegeket kezelő – osztály, a szikszóiban pedig a belgyógyászati osztály kapott újabb, tetszetősebb és higiénikus külsőt.


Révész János, főigazgató és Szabó Antal a Poli-Farbe Vegyipari Kft. ügyvezetője kezet fog a projektet ismertető sajtótájékoztatón – fotó: Lokál

A pályázaton közel 2000 négyzetméterre elegendő speciális, kifejezetten egészségügyi intézményekbe, helyiségekbe kifejlesztett Poli-Farbe Medi-Farbe diszperziós beltéri falfestéket is nyert a kórház. A különleges festék amellett, hogy tartós és esztétikus bevonatot képez, fertőtleníthető és a vegyszerekkel szemben is ellenálló.

A kórházi pályázaton a Poli-Farbe a festékadomány mellett nettó 440 ezer forint eszközbeszerzési támogatást is biztosított a Borsod megyei központi kórháznak, amelyből egy betegőrző monitort vásároltak az urológiai osztálynak.

Kapcsolódó Cikkek